Logo Lingewaal
Verlening omgevingsvergunning Wadensteinsesteeg 6s in Herwijnen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteit ‘slopen, ‘bouwen’ en ‘gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan’. Zij zijn verplicht dit bekend te maken. Dat staat in artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Toelichting

De omgevingsvergunning is verleend voor het uitbreiden van een stal met een veldschuur aan de Wadensteinsesteeg 6s in Herwijnen, kadastraal bekend als sectie T, nummer 1016.

De ontwikkeling is op grond van het geldende bestemmingsplan ‘Waaldijk Herwijnen, eerste herziening’ niet realiseerbaar. Om de ontwikkeling toch mogelijk te maken is een omgevingsvergunning verleend op grond van de Wabo, artikel 2.12 eerste lid, sub a onder 3.

De vergunning is verleend op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor in totaal de volgende activiteiten:

  • de activiteit bouwen (artikel 2.10 Wabo)

  • de activiteit slopen (artikel 2.2 Wabo)

  • de activiteit RO, gebruik van gronden en bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (artikel 2.12 Wabo)

Procedure

De ontwerp-omgevingsvergunning heeft vanaf 22 maart 2012 t/m 2 mei 2012 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

De omgevingsvergunning is verleend op 21 mei 2012 en ligt vanaf 31 mei t/m 11 juli 2012 opnieuw ter inzage.

U kunt de omgevingsvergunning digitaal bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl Het analoge exemplaar ligt ter inzage op het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen. Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Wilt u buiten deze tijden om de omgevingsvergunning inzien? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 0345-634000.

Beroep instellen

Tegen het besluit kunt u als belanghebbende binnen zes weken na de datum van publicatie een gemotiveerd beroepschrift indienen. Dat is bepaald in artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht(Awb). Het beroepschrift moet u indienen bij de Rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. Het beroepschrift kan alleen worden ingediend indien u:

  • een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit (ontwerp-omgevingsvergunning)

  • gemotiveerd kunt aantonen dat u redelijkerwijs geen zienswijzen naar voren kon brengen over het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift moet bevatten:

  • uw naam, adres, geboortedatum, de dagtekening,

  • een beschrijving van het besluit waartegen beroep wordt ingesteld en de gronden van het beroep.

Het beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. U kunt u bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank verzoeken op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een voorlopige voorziening te treffen indien dat, gelet op de betrokken belangen, nodig is.

Wij wijzen u er op dat er voor de procedures griffierecht betaald moet worden, de tarieven kunt u vinden op de site www.rechtspraak.nl

Naar boven