Logo Stichtse Vecht
Planm.e.r. bestemmingsplan Landelijk Gebied West

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht maken, om te voldoen aan het bepaalde in artikel 7.9 lid 2 Wet milieubeheer, bekend dat ten behoeve van het bestemmingsplan Landelijk Gebied West een milieueffectrapportage voor plannen wordt uitgevoerd (Planm.e.r.).

Inhoud

Het plangebied omvat het landelijk gebied rondom Kockengen en Nieuwer Ter Aa. Deze planm.e.r. is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het milieueffectrapport (planMER) geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die het bestemmingsplan Landelijk Gebied West mogelijk maakt. Onderdeel van het milieueffectrapport is een Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 omdat significant negatieve effecten op de nabijgelegen Natura 2000-gebieden Nieuwkoopse Plassen & De Hack en Oostelijke Vechtplassen op voorhand niet zijn uit te sluiten.

De procedure begint met het Startdocument over de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectrapport (de inhoud van het PlanMER). In dit Startdocument worden aanleiding en aanpak van het milieueffectentraject beschreven.

Inzien

U kunt het Startdocument vanaf vrijdag 1 juni tot en met 29 juni 2012 inzien bij het Omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in 3601 GR Maarssen (maandag t/m vrijdag van 8.30–12.30 uur zonder afspraak en van 12.30–17.00 uur alleen op afspraak (0346-254500) en het Servicepunt Beek en Hoff, Molendijk 34 in 3632 EN Loenen aan de Vecht (maandag t/m donderdag van 13.00–16.00 uur). Het Startdocument kunt u ook raadplegen op www.stichtsevecht.nl.

Reageren

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze kenbaar maken over het Startdocument en het voornemen een milieueffectrapport inclusief Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 op te stellen. Een zienswijze kunt u schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer T. Verkammen (0346-254500).

Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied West wordt naar verwachting in oktober 2012 ter inzage gelegd. Tegelijkertijd ligt het definitieve milieueffectrapport ter inzage.

Naar boven