Logo Haaksbergen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen’

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet Milieubeheer bekend:

Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen’

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in zijn vergadering van 22 mei 2012 besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen’ ter inzage te leggen. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele buitengebied van Haaksbergen, met uitzondering van de drie kernen, bedrijventerrein Stepelerveld, aansluiting Kolenbranderweg en het gebied Scholtenhagen-Watermolen. De recreatiewoningen zijn ook opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Haaksbergen biedt een juridische regeling voor gebruik en bebouwing op perceelsniveau in het buitengebied. Bebouwingsmogelijkheden zijn met name geconcentreerd in de bouwvlakken voor agrarische bedrijven, niet-agrarische bedrijven, recreatiewoningen en burgerwoningen.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse aanpassingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan doorgevoerd als gevolg van de inspraakprocedure en vooroverleg. Ook hebben ambtshalve wijzigingen plaatsgevonden.

PlanMER, voortoets en passende beoordeling

Voor het bestemmingsplan buitengebied is het opstellen van een PlanMER op grond van de Wet milieubeheer verplicht nu het plan het kader vormt voor toekomstige projectMER-(beoordelings)plichtige besluiten.Het gaat hierbij met name om de uitbreiding van (intensieve) veehouderijen. In de PlanMER wordt kaderstellend getoetst of de ontwikkelruimte die het bestemmingsplan voor deze veehouderijen biedt vanuit milieuoogpunt haalbaar is. In aanvulling op de PlanMER zijn een voortoets en een passende beoordeling uitgevoerd. Voorgaande onderzoeken zijn als bijlage van de toelichting opgenomen en maken onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen’ (inclusief bijbehorende bijlagen) ligt met ingang van 25 mei 2012 tot en met 5 juli 2012 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage. Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.Haaksbergen.nl → Bouwen en Wonen → Ruimtelijke plannen → Bestemmingsplannen → Buitengebied → Plannen in ontwerpfase. Hier vindt u ook een rechtstreekse link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de terinzage termijn kan eenieder reageren. Uw zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaren Johnny Janssen en Ruud Oude Moleman, telefoonnummer (053) 573 45 67.

Inloopbijeenkomsten

Ondersteunend aan deze terinzagelegging worden acht inloopbijeenkomsten gehouden. Gedurende deze bijeenkomsten kunt u een toelichting krijgen op het ontwerpbestemmingsplan en kunnen er vragen worden gesteld. De inloopbijeenkomsten zijn op:

  • dinsdag 29 mei 2012 raadszaal gemeentehuis van 14.00–17.00 uur

  • woensdag 6 juni 2012 in de raadszaal gemeentehuis van 14.00–17.00 uur

  • donderdag 7 juni 2012 in zaal Dwars in Sint Isidorushoeve van 19.30–21.30 uur

  • maandag 11 juni 2012 in zaal Winkelman in Buurse van 19.30–21.30 uur

  • woensdag 13 juni 2012 in de raadszaal gemeentehuis van 14.00–17.00 uur

  • woensdag 20 juni 2012 in de raadszaal gemeentehuis van 14.00–17.00 uur

  • woensdag 27 juni 2012 in de raadszaal gemeentehuis van 14.00–17.00 uur

  • woensdag 4 juli 2012 in de raadszaal gemeentehuis van 14.00–17.00 uur

Haaksbergen, 24 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen, J.C. Gerritsen, burgemeester.

J.J.A. Broekman, secretaries.

Naar boven