Logo 's-Hertogenbosch
Ontwerpbestemmingsplan ‘Boschveld’

Het college van burgemeester en wethouders (hierna: het college) maakt de terinzagelegging bekend van:

Ontwerpbestemmingsplan op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

‘Boschveld’ (NL.IMRO.07960002120-1301)

met ingang van 29 mei 2012 gedurende zes weken. De grenzen van het plan zijn als volgt:

  • de Simon Stevinweg en de Christiaan Huygensweg aan de zuidzijde. De wegen zelf maken deel uit van het plangebied;

  • de spoorlijnen Utrecht–'s-Hertogenbosch en Nijmegen–’s-Hertogenbosch aan de oostzijde. De grens is bepaald op basis van het toekomstig tracé van de Parallelweg;

  • de Veemarktweg, Oude Engelenseweg en Oude Vlijmenseweg aan de noord- en noordwestzijde. Ook hier maakt de weg deel uit van het plangebied.

Het plan legt de situatie vast die feitelijk of juridisch-planologisch bestaat en stelt regels ten behoeve van de rechtszekerheid van de burger en een goede ruimtelijke ordening. Binnen de bestaande ruimtelijke en functionele structuur zijn wel drie ontwikkelingen of bijzondere regelingen aanwijsbaar die afwijken van de bestaande situatie en/of die gemeentelijk beleid inhouden maar die geen nader onderzoek of kostenverhaal in de zin van afdeling 6.4 Wro vergen:

  • het opheffen van de stamlijn;

  • het toestaan van dakopbouwen op de woningen aan de Concordialaan en de Vijverberg;

  • het bepalen van een maximaal aantal woningen in het Veemarktkwartier.

Omdat de ontwikkelingen in het kader van het ‘Wijkplan Boschveld Beweegt’ nog volop in voorbereiding zijn en het programma en de precieze locatie ervan nog onvoldoende bekend zijn, kan bestemmingsplan Boschveld hierop niet anticiperen: deze ontwikkelingen zijn niet in dit bestemmingsplan meegenomen.

Wilt u reageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Wilt u reageren op een ontwerpbestemmingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u een afspraak maken. Bel met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

De ontwerpbestemmingsplannen liggen met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen, Ontwerp) of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden. Hebt u geen internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 25 mei 2012

Naar boven