Logo Smallingerland
Omgevingsvergunning ten behoeve van de tijdelijke huisvesting van de Pi-groep in Fries Congrescentrum Drachten

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning hebben verleend voor:

  • De tijdelijke huisvesting van een kleinschalige woonvorm voor ca. 12 cliënten van de Pi-groep in de hotelaccommodatie van het Fries Congres- en Evenementencentrum Drachten aan de Oprijlaan 3 te Drachten.

Tegen het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen zijn twee ontvankelijke zienswijzen ingediend. De zienswijzen geven geen aanleiding om de omgevingsvergunning te weigeren en zijn ongegrond verklaard. De overwegingen met betrekking tot de zienswijzen worden vermeld in de ‘Notitie Tijdelijke huisvesting Pi-groep in Fries Congrescentrum Drachten, Samenvatting en beantwoording zienswijzen’.

Tegen deze omgevingsvergunning kan met ingang van vrijdag 25 mei 2012 tot en met donderdag 5 juli 2012 beroep worden aangetekend. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Leeuwarden, sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u belanghebbende bent en tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen de ontwerpomgevingsvergunning, kunt u beroep instellen tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen.

Als de omgevingsvergunning afwijkt van de ontwerpomgevingsvergunning die ter inzage heeft gelegen kunt u als u geen zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen voor zover het beroepschrift betrekking heeft op deze afwijkingen.

De omgevingsvergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van deze omgevingsvergunning niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat deze omgevingsvergunning niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van Rechtbank Leeuwarden. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de omgevingsvergunning pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Ter inzage liggende stukken: Omgevingsvergunning, inclusief ruimtelijke onderbouwing, zienswijzennotitie en bijbehorende stukken

Beroepstermijn: van vrijdag 25 mei 2012 tot en met donderdag 5 juli 2012

Naar boven