Logo Alphen aan den Rijn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Steekterpoort 1

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 maart 2012 het bestemmingsplan Steekterpoort I gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Aan de oostkant van Alphen aan den Rijn is de Overslag Terminal Alphen gerealiseerd. Ook is de N207 verlegd. In de directe omgeving van deze terminal en de gewijzigde infrastructuur komt een bedrijventerrein. Om de ruimtelijke effecten voor de woningen in het buurtschap Gouwsluis te verzachten wordt het tussenliggende gebied ingericht als buurtpark, de Groene Long. Deze ontwikkelingen vereisen een juridische basis in de vorm van een bestemmingsplan. Daarom is het bestemmingsplan Steekterpoort I opgesteld.

Wijzigen ontwerpbestemmingsplan

Samengevat hebben de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betrekking op:

  • verlaging van de maximale hoogtes op de bestemming bedrijventerrein;

  • wijzigen van de afwijkingsbevoegdheid bij de bestemming bedrijventerrein naar maximaal

  • 20% van de bouwhoogte;

  • het toestaan van een bouwwerk ten behoeve van reclame op de bestemming Bedrijf – Haven.

  • Daarnaast hebben zienswijzen op perceelsniveau geleid tot wijzigingen.

Ter inzage

Iedereen kan het bestemmingsplan inzien van 31 mei tot en met 11 juli 2012 bij de Informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Deze balie is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.alphenaandenrijn.nl

Hoe kunt u reageren?

Gedurende bovengenoemde periode bestaat de mogelijkheid om beroep in te stellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beroepsmogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, dan wel kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Ook kunnen belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Alphen aan den Rijn, 30 mei 2012

Naar boven