Logo Arnhem
Routeringsbesluit transport gevaarlijke stoffen

Burgemeester en wethouders van Arnhem maken bekend dat de gemeenteraad op 23 april 2012 de gewijzigde route voor het transport van gevaarlijke stoffen heeft vastgesteld.

Met ingang van 30 mei 2012 ligt dit besluit met bijbehorende stukken gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage in het Stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38, Arnhem.

De reden van de wijziging is om de risico’s van het vervoer met gevaarlijke stoffen over de weg zoveel mogelijk te beperken.

De Nijmeegseweg, een gedeelte van de Pleijweg en Westervoortsedijk en de Van Oldenbarneveldtstraat maken niet langer deel uit van de route. De route gaat nu via de A15, A50, A12 en vervolgens via de IJsseloordweg Arnhem in.

In het definitieve routeringsbesluit zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Dit besluit vervangt het bestaande routeringsbesluit dat op 4 oktober 1999 is vastgesteld en treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking.

Beroepschrift

Belanghebbenden die door dit besluit rechtstreeks in hun belang menen te zijn getroffen, kunnen op basis van de Algemene Wet Bestuursrecht, binnen zes weken ingaande de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, tegen het besluit beroep instellen bij de rechtbank, het beroepschrift kunt u zenden aan; Rechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze over het onderwerp naar voren heeft gebracht. Ook kan, indien er sprake is van spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening, met betrekking tot een besluit waartegen beroep is ingesteld, worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U moet dan wel een afschrift van het ingediende beroepschrift bijvoegen.

Contactpersoon gemeente Arnhem: Yvette Gerritsen 026-3774426

Naar boven