Logo Aalsmeer
Vastgesteld uitwerkingsplan ‘3e Partiële herziening Uitwerkingsplan Nieuw-Oosteinde 3, deel 1’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9 a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7 van het bestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’, met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub a van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 15 mei 2012 het uitwerkingsplan ‘3e Partiële Herziening Uitwerkingsplan Nieuw-Oosteinde 3, deel 1’ hebben vastgesteld. Het besluit tot vaststelling ligt ter inzage van vrijdag 25 mei 2012 tot en met donderdag 5 juli 2012.

Plangebied

De 3e partiële herziening van de uitwerking heeft betrekking op de oostelijke rand van de nieuwbouwwijk Nieuw-Oosteinde te Aalsmeer en betreft de gronden gelegen tegenover Vlinderweg 160 tot en met 208.

Doelstelling

Het uitwerkingsplan bestemmingsplan ‘3e Partiële Herziening Uitwerkingsplan Nieuw-Oosteinde 3, deel 1’ heeft betrekking op het project Nieuw-Oosteinde en de geprojecteerde woningbouw op de gronden tegenover de Vlinderweg in het noordoostelijke deel van Nieuw-Oosteinde. Het doel van deze derde herziening is de beoogde herverkaveling van dit deel van de wijk planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Het geldende bestemmingsplan ‘Nieuw-Oosteinde’ kent voor het gebied een uitwerkingsplicht, waar na uitwerking van het bestemmingsplan binnen de uitwerkingsregels woningbouw is toegestaan. Op 9 maart 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders het uitwerkingsplan ‘Nieuw-Oosteinde 3, deel 1’ vastgesteld. Voor de betreffende gronden hebben burgemeester en wethouders op 8 maart 2011 de ‘2e Partiële Herziening Uitwerkingsplan Nieuw-Oosteinde 3, deel 1’ vastgesteld. Deze herziening is bij uitspraak van de Raad van State op 15 februari 2012 onherroepelijk geworden.

Uit financieel-economische overwegingen is het gebied (opnieuw) herontwikkeld, waarbij het aantal van maximaal 20 (half) vrijstaande woningen gelijk is gebleven. Vanwege onder meer gewijzigde inzichten met betrekking tot de oriëntatie van de woningen en de ontsluiting van het gebied, past de herontwikkeling niet binnen het geldende uitwerkingsplan. De ‘3e Partiële Herziening Uitwerkingsplan Nieuw-Oosteinde’ past binnen de uitwerkingsregels en geeft de bouw- en gebruiksvoorschriften voor de bouw van de geprojecteerde 20 (half)vrijstaande woningen.

Procedure

Het uitwerkingsplan ligt met het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage van vrijdag 25 mei 2012 tot en met donderdag 5 juli 2012. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met het genomen besluit, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend en de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op basis van artikel 3.9a lid 4 van de Wro, treedt de uitwerking van het bestemmingsplan in werking op 6 juli 2012.

Inzage

Het uitwerkignsplan met de daarbij behorende stukken, is in te zien bij de centrale balie op het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van de centrale balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur (op afspraak). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak. De kennisgeving, het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl. (te vinden via de knop ‘bestemmingsplannen’ in het keuzemenu rechts op het beeldscherm onder ‘ga direct naar’).

Aalsmeer, 24 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer, P.J.M Litjens, burgemeester.

D. van Huizen, secretaris.

Naar boven