Logo Noord-Brabant
Ontwerp- Wijziging Verordening ruimte 2012 i.v.m. Natuurbeheerplan 2013

Op 22 mei heeft het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant het ontwerp van de Wijziging Verordening ruimte 2012 i.v.m. Natuurbeheerplan 2013 vastgesteld. Dit ontwerp doorloopt de inspraak- en overlegprocedure, zoals deze is geregeld in de Wet ruimtelijke ordening en de Provinciewet, in de periode van 1 juni tot en met 12 juli 2012. Binnen deze termijn kan eenieder zijn opmerkingen over het ontwerp maken bij Gedeputeerde Staten.

Waarom een wijziging?

In de Verordening ruimte 2012 is de ecologische hoofdstructuur (ehs) begrensd, ofwel hierbij is bepaald welke percelen deel uitmaken van de ehs. Ook de grenzen van attentiegebieden ehs, zoekgebieden voor ecologische verbindingszones en zoekgebieden voor behoud en herstel van watersystemen zijn in de verordening vastgelegd. Wij kunnen deze begrenzingen wijzigen ten einde de ecologische samenhang te verbeteren.

In het kader van het Natuurbeheerplan 2013 zijn diverse verzoeken ingediend om aanpassing van genoemde begrenzingen. Deze verzoeken zijn op ecologische gronden beoordeeld en geven op een aantal locaties aanleiding de begrenzingen aan te passen van de ecologische hoofdstructuur, zoekgebied voor ecologische verbindingszone en zoekgebied zoekgebieden voor behoud en herstel van watersystemen. In samenhang hiermee worden ook de begrenzingen van groenblauwe mantel en agrarisch gebied aangepast.

De wijziging heeft geen betrekking op de regels van de verordening.

Waar kunt u het ontwerp inzien?

In verband met de inspraak- en overlegprocedure is het ontwerp van de Wijziging Verordening ruimte 2012 i.v.m. Natuurbeheerplan 2013 langs elektronische weg voor eenieder beschikbaar gesteld op het provinciale webadres www.brabant.nl/verordeningruimte en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens ligt het ontwerp van de wijzigingsregeling met ingang van 1 juni tot en met 12 juli 2012 tijdens de reguliere openingstijden in analoge vorm (met inbegrip van de bijbehorende verbeeldingslagen) voor eenieder ter inzage in:

  • het Infocentrum op het dienstenplein van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. Dit is elke werkdag open van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • het gemeentekantoor van alle gemeenten in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kunt u uw reactie geven?

U kunt uw opmerkingen van 1 juni tot en met 12 juli 2012 als volgt inbrengen:

schriftelijk, gericht aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch onder vermelding van ‘Inspraak wijziging verordening ruimte NBP2013’;

Hebt u een opmerking over de kaarten, dan vragen wij u om aan te geven over welke legenda-eenheid het gaat en een eventuele locatie van percelen duidelijk aan te geven met adres en kadastrale gegevens, waar mogelijk toegelicht met een kaartje.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na ontvangst van uw opmerkingen krijgt u een ontvangstbevestiging. Gedeputeerde Staten zullen alle reacties die op tijd zijn ingediend beoordelen en beantwoorden in een Nota van inspraak. Gedeputeerde Staten zullen de wijziging van de verordening naar verwachting medio september 2012 vaststellen.

’s-Hertogenbosch, 25 mei 2012

Naar boven