Logo Den Haag
Vrijgave Notitie Reikwijdte en Detailniveau Rotterdamsebaan en Trechteringsdocument Rotterdamsebaan

De colleges van burgemeester en wethouders van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Rotterdamsebaan en Trechteringsdocument Rotterdamsebaan vrijgegeven voor inspraak. Dit betekent dat inwoners en andere belanghebbenden hun zienswijze kunnen geven op beide documenten.

Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

De bereikbaarheid van de Haagse centrale zone staat onderdruk. Doordat het huidige hoofdwegennet in Haaglanden in de spits onvoldoende capaciteit heeft, zoeken mensen via buurten en wijken, die hier minder op berekend zijn, hun route naar de centrale zone. Dit gaat hier ten koste van de leefbaarheid. Om de bereikbaarheids- en leefbaarheidsproblemen op te lossen willen de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk een verbindingsweg tussen de centrale zone en het rijkswegennet aanleggen: de Rotterdamsebaan. Om milieuaspecten in de verdere besluitvorming over de Rotterdamsebaan een volwaardige plaats te geven, wordt de procedure voor een milieueffectrapportage (m.e.r.) doorlopen.

Milieueffectrapportage Rotterdamsebaan

De gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben in 2008 een voorkeursalternatief voor de Rotterdamsebaan vastgesteld: de Noordelijke boortunnel. Het voorkeursalternatief Noordelijke boortunnel vormt het uitgangspunt voor de milieueffectrapportage waarvan de Notitie Reikwijdte en Detailniveau en het Trechteringsdocument het startpunt zijn. In het Trechteringsdocument Rotterdamsebaan wordt een afweging gemaakt tussen verschillende varianten voor de aanleg van de Noordelijke boortunnel. Het resultaat van deze afweging is de variant die de voorkeur heeft (voorkeursvariant). In de Notitie Reikwijdte en Detailniveau staat beschreven welke milieu-aspecten worden onderzocht.

Inspraak

De colleges van burgemeester en wethouders van de drie betrokken gemeenten hebben de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Rotterdamsebaan en het Trechteringsdocument Rotterdamsebaan vrijgegeven voor inspraak. Dit betekent dat iedereen tijdens de inspraakperiode zijn/haar zienswijze op beide documenten kenbaar kan maken. De ingebrachte zienswijzen worden betrokken bij het vaststellen van de richtlijnen voor het op te stellen MER Rotterdamsebaan.

Procedure

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau Rotterdamsebaan en het Trechteringsdocument Rotterdamsebaan liggen van vrijdag 25 mei tot en met vrijdag 6 juli 2012 ter inzage op de volgende locaties:

  • Stadsdeelkantoor Laak, Slachthuisplein 25, Den Haag

  • Stadsdeelkantoor Ypenburg, Brigantijnlaan 303, Den Haag

  • Stadsdeelkantoor Haagse Hout, Loudonstraat 95, Den Haag

  • Gemeentelijke Contactcentrum, Spui 70, Den Haag

  • Servicecentrum Leidschendam, Koningin Wilhelminalaan 2

  • Informatiepunt ’t Swaentje, Herenstraat 76, Voorburg

  • Bibliotheek Voorburg, Koningin Julianalaan 257

  • Gemeentehuis Rijswijk, Bogaardplein 15, Rijswijk

Digitaal kunt u de documenten inzien via www.denhaag.nl/Rotterdamsebaan, www.leidschendam-voorburg.nl en www.rijswijk.nl.

Zienswijzen kunnen o.v.v. inspraak NRD – Trechteringsdocument Rotterdamsebaan tot en met vrijdag 6 juli 2012 schriftelijk worden ingediend bij het onderstaande contactadres in uw gemeente.

Gemeente Den Haag, project Rotterdamsebaan

T.a.v. dhr. A. Finkers

Postbus 12655

2500 DP DEN HAAG

Gemeente Leidschendam-Voorburg

T.a.v. B&W

Postbus 905

2270 AX Voorburg

Gemeente Rijswijk

T.a.v. B&W

Postbus 5305

2280 HH Rijswijk

Wilt u mondeling reageren?

Dan kunt u tijdens de inspraakperiode een afspraak maken met de heer Finkers, telefoonnummer 070-3536475.

Informatiebijeenkomsten

Wilt u extra informatie over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau en/of over het Trechteringsdocument Rotterdamsebaan? Op de onderstaande dagen en locaties zijn inloopbijeenkomsten gepland waar u nader uitleg over beide documenten en over het project kunt vragen

  • maandag 11 juni van 15.00 tot 20.00 uur in wijkcentrum Agora, Fonteynenburghlaan 11, Voorburg,

  • woensdag 20 juni van 15.00 tot 20.00 uur in de Caballerofabriek, Saturnusstraat 60, Den Haag

Beide inloopbijeenkomsten staan open voor belangstellenden uit de drie gemeenten. De inloopbijeenkomsten hebben een informatief karakter en zijn niet bedoeld om in te spreken.

Alle reacties op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Rotterdamsebaan en het Trechteringsdocument Rotterdamsebaan worden openbaar gemaakt en aan de Commissie voor de m.e.r. beschikbaar gesteld. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, dan kunt u dat in een aparte brief aangeven bij uw zienswijze. De zienswijze zelf kunt u dan anoniem, dus zonder persoonlijke gegevens, bijvoegen.

Naar boven