Logo Baarn
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Sportpark Ter Eem

Het college van burgemeester en wethouders van Baarn maakt bekend dat ze het voornemen heeft om met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning te verlenen voor:

  • het herinrichten van het sportpark;

  • het afwijken van het bestemmingsplan ‘Portpark Ter Eem’ met een goede ruimtelijke onderbouwing

op het perceel kadastraal bekend gemeente Baarn, sectie H, nummer 2902 en plaatselijk bekend als Sportpark Ter Eem, De Geerenweg 6 (3741 RS Baarn).

Het plan voor herinrichting is strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Sportpark Ter Eem’ omdat de bestemming Groen niet toelaat dat hier sportactiviteiten worden uitgevoerd. Omdat het bouwplan strijdig is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, is de aanvraag tevens een verzoek om van het bestemmingsplan af te wijken. Afwijken kan alleen met toepassing van art. 2.12 lid 1 sub a3 van de Wabo. Het college is in dit geval voornemens om mee te werken aan het afwijken van het bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft op 29 juni 2011 een lijst met categorieën van gevallen aangewezen waarin geen verklaring van geen bedenkingen vereist is. Dit bouwplan past binnen categorie d: het realiseren van maatschappelijke voorzieningen (met uitzondering van drugs- en verslaafdenopvang) of voorzieningen ten behoeve van sport, in bestaand stedelijk gebied, de maximale oppervlakte van bebouwing niet meer dan 1000 m2 bedraagt.

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit inclusief de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage ligt, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag voor de omgevingsvergunning neemt.

Wilt u een zienswijze indienen?

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ligt samen met de aanvraag en de ruimtelijke onderbouwing ter inzage van vrijdag 25 mei 2012 t/m donderdag 5 juli 2012.

U kunt de stukken op de volgende manieren inzien:

  • op het gemeentehuis bij de balie Frontoffice (maandag t/m vrijdag tussen 9.00u en 12.00u en ’s middags alleen op afspraak);

  • op de gemeentelijke website;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl

  • hieronder te downloaden in pdf. Om de documenten op deze manier te kunnen downloaden en bekijken heeft u het gratis programma Adobe Reader nodig. Heeft u nog geen Adobe Reader, dan kunt u dit downloaden via de website van Adobe, www.adobe.nl.

Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning indienen bij Burgemeester en Wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA, Baarn.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak om een mondeling zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Aberson-Vlassenrood via telefoonnummer 035-54 81 896.

Naar boven