Logo Kapelle
Bekendmaking gecoördineerd besluit vaststelling bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge 1e herziening en omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat voor de uitbreiding van de kerk aan de Noordstraat 4 te Kapelle de volgende gecoördineerde besluiten voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1. besluit van de gemeenteraad van 15 mei 2012 om het bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge 1e herziening vast te stellen. Het bestemmingsplan is vastgesteld in overeenstemming met het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2. besluit van het college van burgemeester en wethouders van 23 mei 2012 om de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten sloop, bouw, monument en brandveilig gebruik, ten behoeve van de uitbreiding van het kerkgebouw aan de Noordstraat 4. De vergunning is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied omvat het kadastrale perceel gemeente Kapelle, sectie F, nummer 1253. Dit is het perceel aan de Noordstraat 4, waarop het kerkgebouw van de protestantse gemeente Kapelle-Biezelinge – Eversdijk staat.

Hoofdlijnen van het plan en de vergunning

Het bestemmingsplan en de vergunning regelen de uitbreiding van het kerkgebouw, die bestaat uit een aanbouw aan de achterzijde van het bestaande kerkgebouw en bijbehorende voorzieningen. Een ontwerp van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning heeft van 15 februari 2012 tot en met 28 maart 2012 ter inzage gelegen, waarbij de gelegenheid bestond voor eenieder om een zienswijze in te dienen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is vastgesteld in overeenstemming met het ontwerpbestemmingsplan. De omgevingsvergunning is verleend met enkele ambtshalve wijzigingen ten opzichte van het ontwerp. Dit betreft aanpassing van de voorwaarden die zijn verbonden aan de vergunning met betrekking tot de aspecten archeologie en constructie.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige bekendmaking van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van Kapelle heeft hiervoor op 20 december 2011 een besluit genomen De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning vanaf 24 mei 2012 inzien bij de Balie Burgerservice van het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het bestemmingsplan en de vergunning zijn digitaal raadpleegbaar op www.kapelle.nl → Inwoner → Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen. De digitale versie van het bestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.kapbiezHZ001-VAST, is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de wijzigingen die in de omgevingsvergunning zijn aangebracht. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Kapelle, 23 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven