Logo Uitgeest
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Appartementen Smallekamplaan’ te Uitgeest

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Appartementen Smallekamplaan’ op 26 april 2012 door de gemeenteraad van Uitgeest gewijzigd is vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 1 juni 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan omvat de bouw van drie appartementencomplexen met 50 starterswoningen nabij Waldijk 1 te Uitgeest (kadastraal bekend Uitgeest sectie HA nummer 1474).

De wijziging die wordt doorgevoerd betreft de verplichting om een dove gevel te realiseren aan de kant van het appartementencomplex die grenst aan de aangrenzende tennisclub. Om dit mogelijk te maken dienen enkele planregels en begripsbepalingen te worden aangevuld. Ook dient er een wijziging van de verbeelding plaats te vinden, zodat inzichtelijk is welke gevel als dove gevel moet worden uitgevoerd.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunnen tijdens kantooruren worden ingezien aan de servicebalie in het gemeentehuis aan de Middelweg 28 te Uitgeest. Tevens zijn het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken in te zien op onze website www.uitgeest.nl onder het onderwerp Projecten. Het digitale bestemmingsplan is in te zien op de landelijke voorziening voor ruimtelijke plannen. Het adres hiervoor is www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Tevens kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen de vastgestelde wijzigingen. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het vastgestelde bestemmingsplan te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist.

Het beroepschrift respectievelijk verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Afdeling, respectievelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Het is niet mogelijk digitaal beroep in te stellen.

Naar boven