Logo Utrecht
Gecoördineerd ontwerpbestemmingsplan Tennisbanen Iduna, Voorveldsepolder en conceptomgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 24 mei 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Tennisbanen Iduna, Voorveldsepolder, inclusief de hieraan gerelateerde ontwerpomgevingsvergunning voor het uitbreiden van een tennispark, het bouwen van bijbehorende voorzieningen en het kappen van 48 bomen. De conceptomgevingsvergunning heeft als nummer HZ_WABO-12-04719.

Plangebied en doelstelling

De tennisvereniging ULTC Iduna is voornemens om het aantal tennisbanen uit te breiden op haar tennispark gelegen in de noordoostelijke hoek van het recreatiegebied Voorveldse Polder.

De gemeente Utrecht kan instemmen met de geplande uitbreiding en is bereid medewerking te verlenen aan de herziening van het geldende bestemmingsplan. Dit laatste is noodzakelijk omdat de beoogde uitbreiding hiermee in strijd is.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is om de uitbreidingswensen van de tennisvereniging ‘ULTC-Iduna’ planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Het plangebied omvat het tennispark van Iduna, gelegen op een eiland in het recreatiegebied ‘Voorveldse Polder’ en een om het tennispark gelegen watergang.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de bovenvermeld besluit gecoördineerd te behandelen:

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart), alsmede de concept omgevingsvergunning, liggen met ingang van donderdag 24 mei 2012 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 4 juli 2012 ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur.

  • Wijkbureau Noordoost

    F.C. Donderstraat 1, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl.  

Zienswijzen

Gedurende de bovenvermelde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde conceptomgevingsvergunning indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Stadsontwikkeling

De heer mr. P.H. Meijer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: ‘Ontwerpbestemmingsplan Tennisbanen Iduna, Voorveldsepolder’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860283) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail

Naar boven