Logo Goedereede
Bestemmingsplan Stad Goedereede en dorpsgebied Ouddorp

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het Bestemmingsplan ‘Stad Goedereede en dorpsgebied Ouddorp 2012’ zoals dit door de Raad bij besluit van 26 april 2012 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van 29 mei 2011 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te Goedereede ter inzage ligt. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar op de internetsite www.goedereede.nl onder de knop dienstverlening → terinzagelegging alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de wettelijke verplichting tot actualisering en digitalisering van bestemmingsplannen binnen de Gemeente. Het bestemmingsplan heeft een overwegend conserverend karakter. Dit houdt in dat het plan met name gericht is op het regelen van de bestaande functies en de bestaande bebouwing in het plangebied. Daarnaast is in het bestemmingsplan het huidige relevante beleid van de gemeente vervat. De gewijzigde vaststelling is naar aanleiding van naar voren gebrachte zienswijze.

Binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken kan beroep tegen het Raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kunnen indienen;

  • belanghebbenden, die nog geen reactie hebben kunnen geven op de wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Ter inzage gelegd:

  • 1. Bestemmingsplan ‘Stad Goedereede en dorpsgebied Ouddorp 2012’;

  • 2. Raadsvoorstel van 21 maart 2012;

  • 3. Advies Commissie Grondgebiedzaken van 10 april 2012;

  • 4. Raadsbesluit van 26 april 2012;

  • 5. Bestemmingsplan behorende bij voormeld Raadsbesluit met melding dat het volledige plan ook op internet is gepubliceerd.

Naar boven