Logo Assen
Verkeersbesluit en omgevingsvergunning ‘fietspad Oude Spoorbaan’

Burgemeester en wethouders hebben besloten om gecoördineerd:

  • een verkeersbesluit (ex artikel 15, lid 1 en artikel 18, lid 1, onder d van de Wegenverkeerswet 1994) te nemen;

  • een omgevingsvergunning (ex artikel 2.1, lid 1 onder b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) te verlenen.

Deze stukken liggen met ingang van 25 mei, gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis.

Inhoud

De activiteiten betreffen de aanleg van een betonnen fiets-/voetpad op de bestaande fundering van de oude spoorbaan Assen-Stadskanaal. Dit over een lengte van circa 1000m en een breedte van 1,5m met daaraan eenzijdig een schelpenstrook van 0,5m. Ter hoogte van de Houtlaan ligt deze schelpenstrook gedeeltelijk op een bestaand voetpad.

Crisis- en herstelwet

De besluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis- en herstelwet).

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn beroep aantekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kunnen belanghebbenden die beroep aantekenen, de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

N.B.: De beroepsgronden moeten in het beroepschrift worden opgenomen. Deze kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Naar boven