Logo Boxtel
Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 2011

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 10 april 2012 het bestemmingsplan Buitengebied 2011, inclusief planMER, gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Buitengebied 2011 biedt een juridische regeling voor gebruik en bebouwing op perceelsniveau in het buitengebied van Boxtel. Het plangebied omvat het grondgebied van de gemeente Boxtel met uitzondering van de kernen Boxtel, Lennisheuvel en Liempde. Ook het landgoed Velder en het landbouwlandgoed Bloemendael aan de Roond vallen niet onder dit plan.

Dit bestemmingsplan vormt een algehele herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2006, aan welk plan destijds op onderdelen goedkeuring is onthouden.

Over het plan kunt u in het raadsbesluit en in de toelichting van het bestemmingsplan meer achtergrondinformatie vinden.

PlanMER

Als onderdeel van het bestemmingsplan Buitengebied 2011 is een planMER (milieueffectrapport) opgesteld. Op basis van het advies van de commissie MER is de planMER aangevuld. De planMER met aanvulling is als onderdeel van het bestemmingsplan vastgesteld.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wijzigingen aangebracht. De wijzigingen vloeien voort uit de beantwoording van de zienswijzen. Ook zijn voor de verbetering van het plan ambtshalve aanpassingen doorgevoerd.

De Nota van Wijzigingen, een van de stukken bij het raadsbesluit, geeft een volledig overzicht van de wijzigingen.

Reactieve aanwijzing provincie Noord-Brabant

Bij besluit van 15 mei 2012 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op grond van artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening een aanwijzing gegeven op een onderdeel van het bestemmingsplan. Deze aanwijzing heeft betrekking op de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – twee bedrijven toegestaan‘ ter plaatse van het agrarisch bouwblok Nergena 36.

Deze aanwijzing leidt er toe dat genoemde aanduiding niet langer onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan. Het aanwijzingsbesluit ligt tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage.

Inzage

Met ingang van vrijdag 25 mei 2012 liggen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan met bijlagen en het aanwijzingsbesluit van de Provincie Noord-Brabant gedurende zes weken, dus tot en met 5 juli 2012, ter inzage.

De stukken zijn digitaal te raadplegen via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan Buitengebied 2011 is bekend onder nummer NL.IMRO.0757.Bp01buitengeb2011-vst1.

Daarnaast liggen deze stukken ook ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur. Op maandag 28 mei 2012, Tweede Pinksterdag, is het gemeentehuis gesloten.

Beroep

Tot en met donderdag 5 juli 2012 kan tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Ook tegen het provinciale aanwijzingsbesluit kan tot en met 5 juli 2012 door een belanghebbende beroep worden ingesteld.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, met uitsluiting van het onderdeel waarop de provinciale aanwijzing betrekking heeft, treedt in werking daags na afloop van de genoemde terinzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van dit besluit niet. Om het bestemmingsplan te schorsen, dient naast het beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening te worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Boxtel, 24 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Boxtel, de secretaris, J.K. Fraanje.

De burgemeester, F.H.J.M. van Beers.

Naar boven