Logo Someren
Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan ‘Buitengebied Someren’

Op 2 augustus 2011 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een aanwijzing als bedoeld in artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven op het door de gemeenteraad van Someren op 29 juni 2011 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Someren’. De consequentie van de aanwijzing is dat het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Someren’ niet in stand bleef voor de onderdelen die zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluit.

Op 24 augustus 2011 is bekend gemaakt dat de raad op 29 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Someren’ heeft vastgesteld. Ook het aanwijzingsbesluit is op 24 augustus 2011 bekendgemaakt.

Gedeputeerde Staten hebben op 24 april 2012 besloten hun aanwijzingsbesluit van 2 augustus 2011 gedeeltelijk in te trekken. De intrekking heeft betrekking op aanwijzing 3 voor zover het artikellid 29.2 onder 2 van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Someren’ betreft.

Nu Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 24 april 2012 hun aanwijzing gedeeltelijk hebben ingetrokken, betekent dit dat de vaststelling van het bestemmingsplan voor dit onderdeel alsnog in stand is gebleven. Op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij dit bekend.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken waaronder de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten liggen vanaf 24 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het KlantenContactCentrum (KCC) in het gemeentehuis. Wanneer u het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken wilt inzien, dan dient u daarvoor een afspraak te maken via telefoonnummer 0493-494888. U kunt het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en het intrekkingsbesluit ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast zijn alle stukken op de gemeentelijke website te bekijken. Indien u het bestemmingsplan of andere stukken op schrift wenst te ontvangen, dan worden hiervoor op grond van de legesverordening kosten in rekening gebracht.

Instellen beroep

Tijdens bovengenoemde inzagetermijn van zes weken kan een beroepschrift ingediend worden tegen die delen van het bestemmingsplan waarop het intrekkingsbesluit ziet. Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • Degene die met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • Een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

Volledigheidshalve wordt gemeld dat het instellen van beroep alleen mogelijk is voor het onderdeel waarover Gedeputeerde Staten hebben besloten hun recreatieve aanwijzing in te trekken, te weten het artikellid artikel 29.2 onder 2 van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Someren’.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het aanwijzingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven