Logo Wijk bij Duurstede
Ontwerpbestemmingsplan ‘Oranjehof 2012’

Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Oranjehof 2012” met ingang van 24 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis te Wijk bij Duurstede. Daarnaast is het plan in te zien via de gemeentelijke website www.wijkbijduurstede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0352.bplbroranjehof2012-on01

Het bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan Oranjehof dat in 2010 door de gemeenteraad is vastgesteld. Omdat later is besloten om de bestaande Piet de Springerschool in de multifunctionele accommodatie (MFA) te integreren, is het ontwerp van de MFA aangepast. Het ontwerp past hierdoor niet meer in de bouwregels van het bestemmingsplan. Daarnaast is gebleken dat vraag en aanbod van een aantal woningtypen in de huidige woningmarkt slecht op elkaar aansluiten, zodat er behoefte is aan meer flexibiliteit. Daarom is besloten het bestemmingsplan Oranjehof voor een deel te herzien.

Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Doornseweg. Aan de noordzijde wordt de plangrens gevormd door toekomstige woningbouwpercelen aan de Prins Clausdreef. De Mauritsdreef en de Marijkelaan vormen de westelijke en de zuidelijke begrenzing van het plangebied.

De gemeente organiseert op dinsdag 5 juni van 16.30 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan. De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis De Toekomst, Marijkelaan 5 in Langbroek.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder, schriftelijk of mondeling, een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, t.a.v. afdeling SBP, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Staps van het team ruimtelijke ontwikkeling, telefoon 0343-595 595. De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Naar boven