Voorbereiding nieuw bestemmingsplan ‘Drechterland-Zuid’

Op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland bekend, dat zij het bestemmingsplan ‘Drechterland Zuid’ voorbereiden.

Grondgebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan omvat het gehele grondgebied van de voormalige gemeente Venhuizen. Dat is grotendeels het gebied ten zuiden van de provinciale weg N506. Met het bestemmingsplan herziet de gemeente in één keer zestien oude bestemmingsplannen. Het nieuwe bestemmingsplan wordt tevens gedigitaliseerd, zodat iedereen het straks via internet kan raadplegen.

Inventarisatie functies percelen

Om een actueel bestemmingsplan te kunnen maken is van alle percelen in het plangebied eerst de bestaande ruimtelijke functie (bijvoorbeeld wonen, agrarische, bedrijfs- of maatschappelijke functies) geïnventariseerd. De gemeente heeft alle percelen een ruimtelijke functie gegeven, gebaseerd op het feitelijke, huidige gebruik. Dat kan afwijken van het gebruik volgens het geldende, oude bestemmingsplan van uw perceel.

Inventarisatie ter inzage

Om het nieuwe bestemmingsplan zo actueel mogelijk te maken, kunnen we uw reactie goed gebruiken. Iedere inwoner van het plangebied krijgt daarom een brief. Het is zeker ook in uw eigen belang, om op dit moment goed na te gaan op welke manier uw perceel is geïnventariseerd. De ontwerpinventarisatie ligt tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis in Hoogkarspel en in Venhuizen. Alleen op de locatie Hoogkarspel zijn ambtenaren aanwezig om de inventarisatie toe te lichten. U kunt ook vanachter uw eigen computer een digitale versie van de inventarisatiekaart bekijken. Dit kunt u doen via www.drechterland.nl/drechterlandzuid.

Wilt u reageren op deze inventarisatie?

Dan kunt u reageren naar de afdeling Beleid en projecten, Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel, of per e-mail naar: gemeente@drechterland.nl . Voor onafhankelijke instanties is er nu nog geen mogelijkheid om advies uit te brengen over het voorbereiden van dit bestemmingsplan.

Vervolg

Op basis van onder andere deze inventarisatie zal een kadernota en een voorontwerpbestemmingsplan worden gemaakt. Daarover kunt u een inspraakreactie geven. Ook zal het college het ontwerpbestemmingsplan ter inzage leggen. Als u het niet eens bent met de inhoud of een deel daarvan, dan kunt u een zienswijze insturen. Vervolgens zal de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststellen. Daartegen kunt u tenslotte beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak.

Van al deze stappen tijdens de procedure zullen wij u via de middenstander en www.drechterland.nl op de hoogte stellen.

Wilt u meer informatie?

Heeft u vragen over de inventarisatie of de procedures van dit bestemmingsplan, dan kunt u contact opnemen met Harm Medema of Jesper Keijzer, via telefoonnummer 0228-352 352.

Naar boven