Samenvoeging van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-lekkerland

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal is begonnen met de schriftelijke voorbereiding van de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel tot gemeentelijke herindeling

33138 Samenvoeging van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-lekkerland

De commissie stelt betrokkenen en belangstellenden gaarne in de gelegenheid tot het inzenden van schriftelijk commentaar op bovengenoemd wetsvoorstel.

De inzendtermijn voor externe reacties sluit op vrijdag 10 februari 2012.

Reacties op het wetsvoorstel kunnen tot uiterlijk de bovengenoemde datum worden gericht aan:

de griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken,

Drs. M.J. van der Leeden,

Tweede Kamer der Staten-Generaal,

Postbus 20018,

2500 EA Den Haag.

E-mail: cie.biza@tweedekamer.nl

Op basis van de ingezonden commentaren zal de commissie besluiten of zij een hoorzitting zal houden op een nader te bepalen tijdstip in het gebouw van de Tweede Kamer.

Een hoorzitting is openbaar. Voor het verloop van een hoorzitting hanteert de commissie de volgende spelregels. Gemeenten en alle andere groeperingen die tijdens een hoorzitting willen inspreken dienen dit te melden in hun schriftelijke reactie. Na aanmelding bepaalt de commissie welke organisaties zij op de hoorzitting spreektijd toekent.

Voor elke betrokken gemeente zal desgewenst spreektijd worden verleend aan een delegatie van het college en een delegatie van de raad afzonderlijk. Gezamenlijk inspreken door college en raad geeft geen recht op verdubbeling van spreektijd. Aan afzonderlijke fracties uit de onderscheiden gemeenteraden en aan besturen van plaatselijke partijafdelingen zal geen spreektijd worden toegekend. De commissie ruimt graag spreektijd in voor personen die namens een georganiseerd maatschappelijk verband spreken. Aan individuele burgers die slechts op persoonlijke titel willen inspreken zal geen spreektijd worden toegekend.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen bedraagt de spreektijd tijdens de hoorzitting maximaal 10 minuten. Ervaring leert dat het standpunt van de insprekers het best tot zijn recht komt indien zij zeer beknopt (ca. 3 minuten) een toelichting geven op de schriftelijke reactie die zij al hebben ingezonden, en de overige tijd vrijhouden voor beantwoording van vragen van de leden van de commissie.

Kamerstuk 33 138 is te raadplegen op internet https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken

Naar boven