Logo Franekeradeel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Franeker – De Wieken (Kie Poort)’

De gemeenteraad van Franekeradeel heeft op 10 mei 2012 het bestemmingsplan ‘Franeker – De Wieken (Kie Poort)’ gewijzigd vastgesteld.

Het plan gaat over een bedrijf dat zich wil gaan vestigen aan de ingang van het bedrijventerrein Kie, aan de zuidelijke rondweg van Franeker. Het plangebied ligt tussen De Wieken en de Burgemeester J Dijkstraweg (zuidelijke rondweg) en direct ten noorden van de hoofdontsluiting van het bedrijventerrein.

Het plan richt zich op het realiseren van bedrijfspanden en een fullservicestation (tankstation). Eén bedrijfspand wordt voor een deel met kantoren zonder baliefunctie ingevuld. In de bedrijfsruimte bij dit gebouw komen een groothandel voor relatiegeschenken en een internetdetailhandel met afhaalpunt. Het tankstation zal ook gaan beschikken over een auto- en truckwasserette en een afhaalpunt voor broodjes en pizza’s. Het huidige bestemmingsplan maakt dit plan niet mogelijk.

De wijzigingen gaan over:

  • De maximale bedrijfs-vloeroppervlakte aan zelfstandige kantoren voor het bedrijfspand van de initiatiefnemer. Deze oppervlakte wordt veranderd van 1.800 m2 naar 1.200 m2;

  • Het toevoegen van een regeling binnen de dubbelbestemming ‘Leiding – Gas’, waarin wordt opgenomen dat er geen opslag van materiaal is toegestaan.

Heeft u vragen?

Voor informatie over het gewijzigde bestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Bouwen en Milieu (0517-38 03 80). Dit kan op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

Dat kan bij het loket van de afdeling Bouwen en Milieu (gemeentehuis) aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt het bestemmingsplan bekijken op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur (op woensdag tot 16.30 uur). Vanaf 24 mei 2012 tot en met 4 juli 2012 ligt het bestemmingsplan voor u klaar.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal bekijken, via Externe link: www.franekeradeel.nl.

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

Dan kunt u in beroep gaan. Dit kunt u binnen zes weken doen, tot en met uiterlijk 4 juli 2012. U kunt alleen in beroep gaan als:

  • u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend, en

  • u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het vastgestelde bestemmingsplan is betrokken. Of u ook echt belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dit is een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed.

Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven