Vaststelling bestemmingsplan ‘Waterpompstation Utrechtseweg’

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 24 mei 2011 bij besluitnr. 3773718 het bestemmingsplan ‘Waterpompstation Utrechtseweg’ ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Waterpompstation Utrechtseweg’ maakt de realisatie van een nieuw waterpompgebouw mogelijk ten behoeve van de drinkwatervoorziening voor het gebied Amersfoortseberg en omgeving. Het plangebied betreft het perceel Utrechtseweg 174.

Op dit perceel wordt het drinkwater opgeslagen. Het water moet ter plaatse onder druk worden gebracht om te kunnen distribueren. De huidige pompinstallatie in de watertoren is verouderd. Het gevolg is dat de levering van drinkwater in het gebied niet meer zeker is vanwege een te lage waterdruk.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van 9 juni tot en met 20 juli 2011 ter inzage in het Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 (openingstijden: werkdagen van 09.00−17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op bestemmingsplannen in voorbereiding, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied Berg) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070-426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. De beroepstermijn loopt van 10 juni tot en met 21 juli 2011. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven