Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 27 mei 2011, nr. WJZ/303087 (2769), houdende regels voor het vaststellen van aanvullend getuigschrift zintuiglijke en lichamelijke oefening primair onderwijs voor de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Regeling aanvullend getuigschrift zintuiglijke en lichamelijke oefening primair onderwijs BES)

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 3, tweede lid, onderdeel b, van de Wet primair onderwijs BES;

Besluit:

Artikel 1. Aanwijzing getuigschrift

Het getuigschrift, bedoeld in artikel 3, tweede lid, onderdeel b, van de Wet primair onderwijs BES is het getuigschrift van de Leergang bewegingsonderwijs PO.

Artikel 2. Inwerkingtreding

Deze regeling treedt inwerking met ingang van het tijdstip waarop artikel 3 van de Wet primair onderwijs BES in werking treedt.

Artikel 3. Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling aanvullend getuigschrift zintuiglijke en lichamelijke oefening primair onderwijs BES.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

TOELICHTING

Volgens het tweede lid van artikel 3 van de Wet primair onderwijs BES zijn voor het onderwijs in de zintuiglijke en lichamelijke oefening in het derde tot en met het achtste schooljaar van het basisonderwijs de volgende personen bevoegd:

  • degene die bevoegd is voor het vak lichamelijke opvoeding in het voorgezet onderwijs, en

  • degene die in het bezit is van een getuigschrift van de Opleiding voor leraren basisonderwijs (de Pabo) én een bij ministeriële regeling aan te wijzen specifiek op de bekwaamheid voor dit onderwijs gericht getuigschrift.

In deze regeling wordt als specifiek op de bekwaamheid gericht getuigschrift aangewezen het getuigschrift van de Leergang bewegingsonderwijs PO.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

Naar boven