Ontwerpbestemmingsplan Integrale verplaatsing Maatschap Koppen en ontwerpprojectbesluit/bouwvergunning Koelebeemdweg ongenummerd

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 9 juni 2011 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 20 juli 2011, in het Infocentrum en bij de frontoffice van Milieu- en bouwzaken in het stadhuis, Beekstraat 54, ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan Integrale verplaatsing Maatschap Koppen;

  • het ontwerpprojectbesluit/bouwvergunning woning Koelebeemdweg ongenummerd.

De stukken liggen tevens ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 te Weert. Het ontwerpbesluit tevens bevattende de ruimtelijke onderbouwing is digitaal raadpleegbaar via de websites www.ruimtelijkeplannen.nl www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.weert.nl/projectbesluiten.

Bij de verplaatsing van de Intensieve Veehouderij Maatschap Koppen naar het Landbouw Ontwikkelingsgebied in Tungelroy zullen enkele bedrijfslocaties worden aangepast of opgeheven. Maatschap Koppen exploiteert een gemengd akkerbouw- en varkenshouderijbedrijf op een viertal locaties, verspreid over het buitengebied van de gemeente Weert. De varkenshouderijtak is inmiddels op drie locaties (Tuurkesweg 23, Molensteeg 6 en Ellerweg 7b) beëindigd en verplaatst naar het Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG) in Tungelroy. Met toepassing van artikel 19, lid 2 WRO (oud) is eerder al medewerking verleend aan het bouwen van een varkensstal aan de Maaseikerweg in het LOG. Tevens is een vierde locatie aan de Vloedmolenweg 27 gesaneerd. De woning op deze locatie wordt tot burgerwoning bestemd.

De akkerbouwtak gebeurt thans vanuit de locatie Tuurkesweg.

Daarnaast heeft de Maatschap Koppen een perceel aan de Ellerweg (naast nr. 9) verworven. De varkenstallen op dit perceel zijn gesloopt, waarna op dit perceel één burgerwoning kan worden opgericht. Tevens kunnen twee burgerwoningen aan de Tuurkesweg (naast nr. 9) worden opgericht. De bestaande bedrijfswoning aan de Tuurkesweg wordt omgezet naar burgerwoning. Ten behoeve van het akkerbouwbedrijf aan de Tuurkesweg wordt een bedrijfswoning toegestaan.

De voornoemde bedrijfsverplaatsing wordt thans planologisch geregeld.

Het ontwerpbesluit, tevens bevattende de ruimtelijke onderbouwing en de bouwtekening die betrekking heeft op het voornemen om ten behoeve van de bouw van een woning aan de Koelebeemdweg tussen Boshoverweg 1 en Koelebeemdweg 11 een projectbesluit te nemen en een bouwvergunning te verlenen.

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen kunnen door eenieder gedurende bovengenoemde termijn over het bestemmingsplan worden kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad en voor wat betreft het projectbesluit bij burgemeester en wethouders, Postbus 950 te 6000 AZ Weert. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via (0495) 575 232 of (0495) 575 235.

Weert, 8 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Weert,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven