Vastgesteld bestemmingsplan ‘Lieropsedijk 28 en 47’ en besluit vaststelling hogere grenswaarde geluid

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad van de gemeente Someren in zijn vergadering van 27 april 2011 het bestemmingsplan ‘Lieropsedijk 28 en 47’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Lieropsedijk 28 en 47’ biedt de juridisch-planologische grondslag voor het realiseren van vier woningen en vervangende nieuwbouw van de woning Lieropsedijk 47 in ruil voor het saneren van glasopstanden op de betreffende percelen. Het plan voorziet daarnaast in de verdere ontwikkeling van de boskamerstructuur en aanplant van 1,5 hectare bos en bloemrijk grasland. Dit initiatief is mogelijk op basis van het beleid verwoord in de Structuurschets Buitengebied in Ontwikkeling.

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze wijziging houdt in dat er in de planregels en op de verbeelding een specifieke bouwaanduiding is vastgelegd bij twee woningen voor het realiseren van de voorgevel als zogenaamde dove gevel.

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan ‘Lieropsedijk 28 en 47’ liggen met de bijbehorende stukken voor iedereen vanaf donderdag 9 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage. U kunt het besluit en het vastgestelde bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Ook buiten openingstijden kunt u het plan inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. U kunt het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijlagen ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan worden ingevoerd en komt het plan naar voren).

Besluit hogere grenswaarden

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij hogere grenswaarden hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder voor de gevels van de vier nieuw te bouwen woningen. De geluidsbelasting op de gevels veroorzaakt door het wegverkeerslawaai van de Lieropsedijk is hoger dan de voorkeursgrenswaarde Lden van 48 dB, echter niet meer dan de maximale wettelijke onthefbare waarde van 53 dB.

Dit besluit ligt tevens voor iedereen vanaf donderdag 9 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage. U kunt het besluit en onderliggende stukken inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Ook buiten openingstijden kunt u het plan inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Beroep

Belanghebbenden die tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden geluid tijdig een zienswijze hebben ingediend dan wel kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken tegen beide besluiten afzonderlijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan door eenieder beroep worden ingesteld voor zover dat beroep betrekking heeft op de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit van de raad. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Someren, 8 juni 2011

Naar boven