Ontwerpbestemmingsplan Koewacht-Overslag-Zuiddorpe

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat op grond van artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan Koewacht-Overslag-Zuiddorpe

  • 2. (NL.IMRO.0715.BPKOZ-ON01)

    het ontwerpbestemmingsplan Sluiskil-Zandstraat

    (NL.IMRO.0715.BPSLZ-ON01)

    van 9 juni tot en met 20 juli 2011 ter inzage liggen bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. De publieksbalies in Terneuzen en Axel zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur. De publieksbalie in Sas van Gent is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

    De ontwerpbestemmingsplannen Koewacht-Overslag-Zuiddorpe en Sluiskil-Zandstraat zijn integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.terneuzen.nl/ruimtelijkeplannen

    • Het ontwerpbestemmingsplan Koewacht/Overslag/Zuiddorpe omvat de bebouwde kom van de dorpskernen van Koewacht, Overslag en Zuiddorpe en enkele uitlopende straten in de richting van het buitengebied. Voor dit gebied is nu een dertiental bestemmingsplannen van toepassing die qua opzet en bestemmingsmethodiek sterk van elkaar verschillen. Het bestemmingsplan Koewacht/Overslag/Zuiddorpe heeft tot doel het onderbrengen van bovengenoemd gebied in één samenhangende, eensluidende en actuele juridisch-planologische onderbouwing en bestemmingsregeling. Het gaat om een consoliderend (behoudend) bestemmingsplan waarin geen nieuwe ruimtelijke initiatieven zijn meegenomen.

    • Het ontwerpbestemmingsplan Sluiskil-Zandstraat omvat de bebouwde kom van de kernen Sluiskil en Zandstraat. Voor het gebied van het bestemmingsplan is nu een zestal bestemmingsplannen van toepassing die qua opzet en bestemmingsmethodiek sterk van elkaar verschillen. Het bestemmingsplan Sluiskil-Zandstraat heeft tot doel het onderbrengen van het gebied in één samenhangende, eensluidende en actuele juridisch-planologische bestemmingsregeling. Het gaat grotendeels om een consoliderend (behoudend) bestemmingsplan.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de Raad van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunnen, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt, naar voren worden gebracht bij de heer M. van der Ploeg (bestemmingsplan Koewacht-Overslag-Zuiddorpe) of de heer K. van Gorp (bestemmingsplan Sluiskil-Zandstraat), telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031-115 455000). Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Tevens is het mogelijk om uw zienswijze schriftelijk via het e-mailadres wro@terneuzen.nl kenbaar te maken.

Terneuzen, woensdag 8 juni 2011

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

secretaris,

F.M.L. Lauret RA.

Burgemeester,

J.A.H. Lonink.

Naar boven