Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘1e Herziening Heivelden’

Burgemeester en wethouders van Best maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 9 mei 2011 bestemmingsplan ‘1e Herziening Heivelden’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan beslaat het gebied tussen de Oirschotseweg – Bokvelden – Prinses Christinalaan – Prinses Margrietlaan de wijk Heivelden.

Het bestemmingsplan ‘1e Herziening Heivelden’ is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat vanaf 26 januari 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage heeft gelegen. De zienswijzen die gedurende deze periode zijn ontvangen hebben niet geleid tot aanpassingen van het plan. Wel is een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in het bestemmingsplan. Hiervoor wordt verwezen naar de Nota ambtshalve wijzigingen. Deze wijzigingen hebben enkel betrekking op de tekst van het bestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 7 juni 2011 voor de duur van zes weken ter inzage tijdens de openingsuren van het gemeentehuis bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl → Projecten → 1e Herziening Heivelden en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen. Aangezien de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn tegen de wijzigingen beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, naast het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

U kunt uw beroepschrift of verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven