Bestemmingsplan Vlasstraat, Wittevrouwen en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken bekend dat met ingang van 9 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het door de raad op 26 mei 2011 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Vlasstraat, Wittevrouwen’ en het daarbij behorende vaststellingsbesluit inclusief het besluit hogere waarden met bijlagen.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied betreft de percelen Vlasstraat 28–32 en de Bollenhofsestraat 26/26a. Het doel van het bestemmingsplan is om, na sloop van de bestaande bebouwing, 6 woningen planologisch mogelijk te maken.

Wijzigingen bestemmingsplan

De raad heeft het bestemmingsplan op 26 mei 2011 gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen betreffen:

1. Wijzigingen in de toelichting en bijlagen:

  • In de bijlagen bij het bestemmingsplan was een verwijzing naar een veroudere versie van de VNG-publicatie opgenomen. De nieuwe lijst is opgenomen. Omdat de lijst vernoemd is van ‘lijst bedrijfsactiviteiten’ naar ‘lijst van bedrijven functiemenging’ zijn de verwijzingen in het bestemmingsplan ook aangepast.

  • Er is een bezonningsonderzoek als bijlage toegevoegd.

2. Wijzigingen in de regels:

  • Na artikel 3.2.3 lid a is een lid ingevoegd om ter plaatse van de oostelijk erfscheiding met het perceel Vlasstraat 34 tussen de bestaande gevel van deze woning en het bestaande bijgebouw een erfscheiding van maximaal 3 meter hoog op te kunnen richten (de hoogte van het bestaande bijgebouw mag echter niet worden overschreden).

  • Aan artikel 3.2.2 lid c is toegevoegd dat de bouwhoogte voor hekwerken of borstweringen in het verlengde van de korte zijden van het bouwvlak op de verbeelding met maximaal 1,80 meter mag worden overschreden (in plaats van 1,20 meter om het aanbrengen van een hoger privacyscherm bij het dakterras op de aanbouwen mogelijk te maken).

Besluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders hebben hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het bestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, voorschriften, een verbeelding en bijlagen) het vaststellingsbesluit en het besluit hogere waarden inclusief bijlagen liggen met ingang van 9 juni 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 20 juli 2011, ter inzage bij:

Informatiecentrum gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wijkbureau Noordoost

F.C. Dondersstraat 1, 3572 JA Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

In de vakantieperiode kunnen de openingstijden wijzigen.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief de bijbehorende onderzoeken en bijlagen ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl. Ook het besluit hogere waarden staat inclusief de bijlagen op deze site.

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn van 6 weken begint te lopen met ingang van 9 juni 2011. Belanghebbenden, voor zover zij tijdig zienswijzen hebben ingebracht, dan wel belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht, dan wel belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, kunnen binnen 6 weken na terinzagelegging van het besluit schriftelijk beroep instellen bij:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven