(Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 28 april 2011 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • bestemmingsplan ‘De Kol’.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. De wijzigingen betreffen onder andere: de wijzigingsbevoegdheid naar woningbouw op de terreinen waar de milieuzone van de Enkco aanwezig is, is eraf gehaald, de brandweergarage blijft gehandhaafd, het bestemmingsvlak maatschappelijke doeleinden voor de bouw van de basisschool de Holterenk is verkleind en enkele ontheffingen zijn ingebracht om het bestemmingsplan wat woningbouwmogelijkheden flexibeler te maken.

Door middel van een nieuw bestemmingsplan ‘De Kol’ wordt de bestemming Bedrijven omgezet in Wonen, waardoor het mogelijk is woningen en een school te bouwen in dit gebied.

Het plan is digitaal beschikbaar

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit en zienswijzennota met alle bijbehorende stukken is digitaal beschikbaar. Ga naar onze website www.rijssen-holten.nl onder actueel → bekendmakingen → ruimtelijke plannen. Hier vindt u een link naar de digitale bestanden. Wilt u toch graag een papieren exemplaar inzien dan kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen of tijdens openinguren bij het loket Wonen en Ondernemen in de publiekshal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen.

Beroepschrift indienen

Als u belanghebbende bent kunt u vanaf woensdag 8 juni 2011 gedurende een termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad kan alleen door diegenen die eerder al tijdig een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbestemmingsplan of als ze kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest dat te doen. Ook kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag ). Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit, en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient.

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van woensdag 20 juli 2011. Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Naar boven