Ontwerpbestemmingsplan Entreegebouw, Binnenstad en aanverwante conceptvergunningen

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 9 juni 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Entreegebouw, Binnenstad met de daarbij gecoördineerde concept/ontwerpbesluiten.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied wordt begrensd door de Rijnkade, het nieuwe Muziekpaleis, het woonwinkelgebouw De Vredenburg, de bebouwing aan de oostzijde van het Vredenburgplein en V&D. Ook de bebouwing aan de zijde van Hoog Catharijne aan het Achter Clarenburg behoort tot het plangebied.

De doelstelling van het ontwerpbestemmingsplan is de nieuwe ontwikkelingen in het gebied planologisch-juridisch mogelijk te maken en voor de overige plandelen het regime te actualiseren. Het bestaande gebouw van Peek en Cloppenburg wordt gesloopt en vervangen door nieuwe bebouwing. In de nieuwe bebouwing wordt plaatsgeboden aan winkels, horecagelegenheden, kantoorruimten, 60 woningen en een nieuwe parkeergarage. Het plan richt zich daarnaast op het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur van de overige bestaande delen van het plangebied.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de volgende aanvragen gecoördineerd te behandelen:

  • Reguliere bouwvergunning voor het bouwen van woningen, winkels, parkeergarage en kantoorruimten (Entreegebouw) (BV20900006);

  • archeologievergunning op grond van de verordening op de archeologische monumentenzorgvan de gemeente Utrecht voor de ontgravingswerkzaamheden die noodzakelijk zijn voor het realiseren van de woningen, winkels, parkeergarage en kantoorruimten (Entreegebouw).

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften), een verbeelding (plankaart) en bijlagen) en de conceptbesluiten inclusief de bijlagen liggen met ingang van 9 juni 2011, gedurende zes weken, dus tot en met 20 juli 2011, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan zijn niet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze rapporten kunt u wel downloaden via de gemeentelijke website. De aanverwante conceptbesluiten worden niet integraal op deze site gepubliceerd.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf of een papieren versie).

Het ontwerpbestemmingsplan en de conceptbesluiten zijn ook in te zien op www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de gecoördineerde ontwerpvergunningen indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Afdeling Stedenbouw en Monumenten,

De heer R.W.C. Crusio

Postbus16200

3500 CE UTRECHT

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpvergunningen.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven