Bekendmaking Ontwerpbestemmingsplan Hoek Rijksstraatweg/Meerndijk, De Meern en aanverwante conceptbesluiten

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken bekend dat met ingang van 9 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan‘Hoek Rijksstraatweg/Meerndijk, De Meern’ inclusief de aanverwante gecoördineerde concept/ontwerpbesluiten.

Plangebied en doelstelling

De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door de Rijksstraatweg aan de noordzijde, de Meerndijk aan de oostzijde, de woningen van de Nyeveltstraat aan de zuidzijde en de woning Rijkstraatweg 112 aan de westzijde.

Doel van het plan is om de realisering van appartementen, eengezinswoningen, maatschappelijke en commerciële functies mogelijk te maken op de locatie van Rhenomare en Van den Brandhof. Het plan is onderdeel van het centrumplan dat voorziet in de vorming van een levendig dorpshart in het centrum van De Meern.

Coördinatie

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvragers hebben op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de volgende aanvragen gecoördineerd te behandelen:

  • conceptbouwvergunning regulier voor het bouwen van een parkeerkelder, commerciële ruimten, appartementen en woningen op het perceel Rijksstraatweg 110, Meerndijk 1 (BV21004206). Dit conceptbesluit is inclusief een ontheffing op grond van artikel 2.5.30 van de Bouwverordening (parkeernormen) en de toepassing van de benodigde binnenplanse afwijkingsbevoegdheden voor het overschrijden van de maximale hoogte tot maximaal 10% vanwege de brug en voor de aanleg van enkele dakterrassen.

  • conceptsloopvergunning voor het slopen van twee gebouwen op het perceel Rijksstraatweg 110 en Meerndijk 1 (BV21004207).

  • conceptuitwegvergunning in verband met de ontsluiting van de parkeerkelder op de Meerndijk en voor de opstelplaats van de brandweer op het terrein (SW10.63276).

Daarnaast wordt met deze procedure gecoördineerd:

  • een ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde (‘ontheffing’) als bedoeld in de Wet geluidhinder (HW1045). De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt overschreden vanwege het wegverkeerslawaai.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels, een verbeelding en bijlagen) en de conceptbesluiten inclusief bijlagen, liggen met ingang van donderdag 9 juni 2011 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 20 juli 2011, ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur;

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur;

  • Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern

    Dorpsplein 1 te Vleuten

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur.

Tijdens de zomervakantie en feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het ontwerpbestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan opwww.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. De aanverwante conceptbesluiten worden niet op deze site gepubliceerd.

Het ontwerpbestemmingsplan en de conceptbesluiten zijn ook in te zien op www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, dat wil zeggen tot en met 20 juli 2011, kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de aanverwante conceptbesluiten indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Afdeling Stedenbouw en Monumenten

T.a.v. de heer K. Ulrich

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Graag op de envelop vermelden ‘Zienswijze Hoek Rijksstraatweg/Meerndijk, De Meern’. Wilt u in uw brief per onderdeel duidelijk vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, de conceptbouwvergunning, conceptsloopvergunning, conceptuitwegvergunning of op het ontwerpbesluit hogere waarde?

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven