Besluit van de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van 30 mei 2011, nr. DJZ/BR-0586/11, tot wijziging van het besluit van de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van 26 april 2011, nr. DJZ/BR-0418/11, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Wijziging Key Populations Fonds)

De Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken,

Gelet op artikel 6 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;1

Gelet op artikel 4.8 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006;2

Besluit:

ARTIKEL I

Het besluit van de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van 26 april 2011, nr. DJZ/BR-0418/11, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Key Populations Fonds)3 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2 wordt ‘18 juli’ vervangen door: 1 september.

B

In artikel 4 wordt ‘10 juni’ vervangen door: 15 juli.

C

De bijlage wordt als volgt gewijzigd:

1. In de paragrafen II (Key Populations Fonds), V (Drempelcriteria) en VIII (Beoordelingsprocedure) wordt ‘18 juli’ telkens vervangen door: 1 september.

2. In paragraaf IV (Subsidieverlening in het kader van het Key Populations Fonds) komt onderdeel B te luiden:

  • B. Niet voor subsidieverlening in aanmerking komen:

    • 1. Internationale maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk die niet in Nederland noch naar Nederlands recht opgericht zijn en niet statutair in Nederland gevestigd zijn.

    • 2. Activiteiten waarvoor op het moment waarop de subsidieaanvraag wordt ingediend reeds rechtstreeks of middellijk een subsidie of bijdrage wordt ontvangen ten laste van de begroting van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

3. In paragraaf VIII (Beoordelingsprocedure) wordt ‘10 juni vervangen door ‘15 juli’ en ‘8 juli’ door ‘16 augustus’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het geplaatst wordt.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken,

namens deze:

de Directeur-Generaal Internationale Samenwerking,

J.M.G. Brandt.

TOELICHTING

Tijdens het Algemeen Overleg van de Vaste Commissie voor Buitenlands Zaken op 18 mei 2011 heeft de Vaste Commissie verzocht om openstelling van het Key Populations Fonds4 voor Nederlandse maatschappelijke organisaties die al subsidie ontvangen via het Medefinancieringsstelsel 2011-2015 (MFSII). Om aan deze wens tegemoet te komen wordt in de bijlage bij het besluit Key Populations Fonds de uitsluiting van dergelijke subsidies voor een subsidie in het kader van het Key Populations Fonds ongedaan gemaakt. Tegelijk wordt de termijn waarop aanvragen kunnen worden ingediend verschoven naar 15 juli 2011, opdat deze organisaties daadwerkelijk gelegenheid zullen hebben om een subsidieaanvraag in te dienen. In het verlengde hiervan wordt de datum waarop een besluit zal worden genomen op de aanvragen verschoven naar 16 augustus 2011; de datum waarop het subsidieverleningstijdvak zal starten wordt verschoven naar 1 september 2011. Omdat als gevolg van onderhavig besluit organisaties die reeds een MFSII-subsidie ontvangen in aanmerking kunnen komen voor een subsidie in het kader van het Key Populations Fonds wordt ten slotte verduidelijkt dat geen sprake kan zijn van dubbel of extra financieren van al door het Ministerie van Buitenlandse Zaken gefinancierde activiteiten.

De Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken,

namens deze:

de Directeur-Generaal Internationale Samenwerking,

J.M.G. Brandt.


X Noot
1

Stb. 2005, 137.

X Noot
4

Besluit van de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van 26 april 2011, nr. DJZ/BR-0418/11 tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Key Populations Fonds), Stcrt. 2011, nr. 7683.

Naar boven