Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Mercuriuscentrum’

Ter inzage legging

Inleiding

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Mercuriuscentrum’ en bijbehorende stukken liggen overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.1 volgens art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf 6 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage.

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebied

Voor de herontwikkeling van het Mercuriuscentrum en de directe omgeving is, in opdracht van ING Real Estate, in samenwerking met de woningcorporatie Actium, een masterplan opgesteld. Dit plan voorziet in een multifunctioneel winkelgebied met commerciële en zorgvoorzieningen en woningen. Daarmee vormt dit gebied een belangrijke verbinding/schakel tussen het Koopmansplein en het Cultureel Kwartier, het Koopmansplein en de Triade.

Het grootste deel van de ontwikkelingen is in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Centrum-Noord. Alleen voor de uitbreiding van het winkelcentrum richting de parkeergarage Mercurius is een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor vergroting van de bestaande winkels (aan de achterzijde van het winkelcentrum) en de bouw van (zorg)woningen aan de zijde van de Minervalaan.

Door uitbreiding en versterking van de huidige Mercuriuspassage, wordt een hoogwaardige winkelroute gecreëerd met een sterke eigen identiteit die het nieuwe Cultureel Kwartier zal verbinden met het bestaande Koopmansplein. Deze upgrading van de Mercuriuspassage naar een Mercuriusstraat is noodzakelijk om deze verbinding de status van een A1-locatie te laten behouden en verpaupering in de toekomst te voorkomen en vormt daarmee een belangrijke ‘aanjager’ voor de gehele binnenstad. Het plan is in onderhandeling met de ING en Actium financieel haalbaar gebleken.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving van het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken tijdens de openingstijden inzien. Ook kunt u het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u inspreken?

Gedurende bovengenoemde termijn wordt iedereen de mogelijkheid geboden naar keuze schriftelijk dan wel mondeling, zienswijzen over het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA te Assen. Voor het indienen van mondelingen zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevr. E.G.E. Kuiper, telefoon 14 0592. U kunt dan tegenover een afvaardiging van de gemeenteraad uw zienswijzen mondeling toelichten.

Naar boven