Ontwerpbestemmingsplan Schutboom 2011, beeldkwaliteitplan incl. welstandscriteria Schutboom, exploitatieplan Schutboom en ontwerpbesluit hogere grenswaarde ter inzage

Mogelijkheid tot indienen zienswijzen:

  • eenieder ten aanzien van ontwerpbestemmingsplan

  • belanghebbenden ten aanzien van ontwerp-exploitatieplan

  • eenieder ten aanzien van welstandscriteria beeldkwaliteitplan (h. 3)

  • belanghebbenden ten aanzien van ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Termijn indienen zienswijzen: van 1 juni 2011 tot en met 12 juli 2011

Behandelend ambtenaar: Peter Goedhart, 0499-360 911

Bestemmingsplan, beeldkwaliteitplan incl. welstandscriteria en exploitatieplan

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, 1e lid Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Schutboom 2011 met bijbehorende toelichting en regels, met ingang van woensdag 1 juni 2011 tot en met dinsdag 12 juli 2011 voor eenieder ter inzage ligt.

Tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan Schutboom 2011 liggen ook het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan Schutboom inclusief welstandscriteria en het ontwerp-exploitatieplan Schutboom ter inzage. Het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan inclusief welstandscriteria heeft betrekking op het ontwerpbestemmingsplan Schutboom 2011. Het ontwerp-exploitatieplan betreft in grote lijnen hetzelfde plangebied als het ontwerpbestemmingsplan Schutboom 2011 en geeft de gemeente de mogelijkheid kosten te verhalen en aanvullende eisen te stellen.

Het plangebied

Het plangebied Schutboom beslaat het gebied tussen de Ringweg aan de westzijde, Oirschotseweg aan de noordzijde, Jacob van Wassenaarstraat aan de zuidzijde, Ketelbraken en Johan Frisopark aan de oostelijke zijde.

Inzien stukken

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunnen het ontwerpbestemmingsplan Schutboom 2011 met stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan Schutboom inclusief welstandscriteria en ontwerp-exploitatieplan Schutboom(tijdens de openingsuren van het gemeentehuis) worden ingezien bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Ook zijn deze plannen beschikbaar via www.gemeentebest.nl → projecten → Schutboom. Het ontwerpbestemmingsplan Schutboom 2011 is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidm=NL.IMRO.0753.bpSchutboom2011-ON01.

Procedure voor indienen zienswijzen

Tegen het ontwerpbestemmingsplan Schutboom 2011 en de welstandscriteria (Hoofdstuk 3, beeldkwaliteitplan) kan eenieder gedurende de genoemde periode van terinzagelegging schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen. Voor het ontwerp-exploitatieplan geldt dit alleen voor belanghebbenden. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB BEST. Voor het mondeling indienen van een zienswijze dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage ligging, telefonisch een afspraak te maken met de projectassistente Schutboom, Nikol van de Goor, afdeling Regie en Ontwikkeling, telefoonnummer: 0499-360911.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn voor een aantal woningen binnen het plangebied Schutboom een hogere grenswaarde voor de geluidsbelasting op de gevel te verlenen. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 1 juni 2011 tot en met dinsdag 12 juli 2011 ter inzage bij de balie van Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best, elke werkdag van 08.30 uur tot 12.30 uur en maandagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur. Tevens is het ontwerpbesluit hogere grenswaarde digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl → Projecten → Schutboom.

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunnen belanghebbenden tot en met 12 juli 2011 hun zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe moet u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak maken met mevrouw E. van Beek of mevrouw M. van Merriënboer. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0499) 360 911.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

De crisis- en herstelwet is van toepassing op dit bestemmingsplan.

Best, 31 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Best.

Naar boven