Ontwerpbestemmingsplan ‘Hernesseroord’

Burgemeester en wethouders van Middelharnis brengen overeenkomstig artikel 3.31 juncto artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, ter openbare kennis, dat met ingang van 20 juni 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Hernesseroord’.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied wordt begrensd door de Industrieweg, de Heuvelweg, de Oosthavendijk en de Spuidijk in Middelharnis.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van zo’n 350 woningen op het terrein van zorginstelling Zuidwester. 17 woningen worden voor cliënten van de zorginstelling gebouwd. De resterende woningen worden in de markt gezet. De woonwijk wordt autoluw ingericht. Het kwaliteitsniveau van de parkachtige omgeving zal zoveel mogelijk worden gehandhaafd. Een nieuwe kinderboerderij/speeltuin en een nieuwe verkeerstuin behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Coördinatieregeling

De totstandkoming van de planologische procedure voor dit bestemmingsplan vindt plaats met toepassing van de coördinatieregeling ex. artikel 3.30 Wro. In verband hiermee worden naast het ontwerpbestemmingsplan ook ter inzage gelegd:

  • de aanvraag en de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van woningen in de deelgebieden ‘Wonen-5’ (Ovaal) en Wonen- 6 (Carré);

  • de aanvraag en de ontwerp-omgevingsvergunning voor het kappen van bomen;

  • het verzoek en het ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden o.g.v. de Wet geluidhinder.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de overige documenten kunnen vanaf 20 juni 2011 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien bij de publieksbalie, gevestigd aan het adres Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het bestemmingsplan kan tevens worden ingezien via www.middelharnis.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Tegen de ontwerp-omgevingsvergunningen, het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan kan gedurende de termijn van de terinzagelegging eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze indienen bij:

  • Voor zover het betreft de ontwerp-omgevingsvergunningen en het ontwerpbesluit hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders.

  • Voor zover het betreft het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad.

Het adres daarvoor is postbus 1, 3240 AA Middelharnis.

Naar boven