Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro het voornemen tot de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan ‘Duinvallei fase 11’

In overeenstemming met artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Katwijk kennis van het voornemen dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor Duinvallei, fase 11 te Katwijk.

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de watergang (Zandsloot) en aan de oostzijde door de provinciale weg N206 en de daarlangs gelegen onbebouwde gronden/volkstuinen. Aan de zuidzijde wordt het gebied begrensd door de toekomstige bebouwing van fase 14 en aan de westzijde door de gerealiseerde bebouwing van fase 7 en 8. ‘

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de strijdigheid van het bouwproject met het geldende bestemmingsplan ‘Zanderij Westerbaan’. De gronden hebben binnen dit bestemmingsplan de bestemmingen ‘Gemengde doeleinden, ‘Groenvoorzieningen’, met een aanduiding voor een gebied ten behoeve van gebouwen voor sportvoorzieningen en voor een waterpartij. Voordat kan worden overgegaan tot verlening van de benodigde vergunning, dient een herziening van het geldende bestemmingsplan te worden opgesteld.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling RO van de gemeente Katwijk ( 071-4065199). Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat er geen stukken betreffende het voornemen ter inzage worden gelegd, dat er geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Later, als meer bekend is over het voornemen, zullen wij u nader berichten over de te volgen procedure en mogelijkheden voor inspraak en het indienen van zienswijzen.

1 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Katwijk.

Naar boven