Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Horssen’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Horssen’ ter inzage ligt.

Begrenzing plangebied, aard bestemmingsplan

Het betreft de actualisatie van de bestemmingsplannen voor het gebied dat globaal wordt begrensd door de Pannekoeksestraat, Molenweg en Goorstraat aan de noordzijde en de Goorstraat, Bredestraat, Sportlaan en Middelwaard, aan de oostzijde. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Bikkeldam en aan de westzijde door De Klaptes, Zelksestraat en Broerstraat. Het is een overwegend conserverend plan, waarin enkele nieuwe ontwikkelingen zijn opgenomen.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan ligt, met het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit en de bijlagen vanaf 2 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de afdeling VROM. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur.

De stukken kunnen ook op de website van de gemeente Druten worden geraadpleegd (www.druten.nl. → gemeentelijke organisatie → actueel → bekendmakingen → ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Horssen’) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpvaststellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad (Postbus 1, 6650 AA DRUTEN). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de baliemedewerkers van de afdeling VROM via doorkiesnummer 0487-580 108 of 0487-580 109. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. De ter inzage gelegde stukken kunnen tijdens bovengenoemde termijn worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

Informatie:

Ivo Verploegen 0487-580147

Op woensdag 1 juni 2011 integraal plaatsen in de Staatscourant, De Waalkanter en op de gemeentelijke website.

Naar boven