Voorontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘Centrale Zone’

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken op basis van de inspraakverordening van de gemeente Stede Broec bekend dat met ingang van 9 juni 2011, gedurende zes weken het voorontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘Centrale Zone’ ten behoeve van inspraak ter inzage ligt.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het plangebied betreft drie bedrijfslocaties, namelijk het bedrijventerrein Industrieweg, bedrijventerrein De Tocht en bedrijventerrein De Wijzend. Ook het woongebied aan de Wijzend en de Molenbuurt maken deel uit van het plan. De gezamenlijke ambitie voor de Centrale zone is het zoveel mogelijk behouden van de ruimte voor bedrijvigheid in Stede Broec, het behouden van de huidige werkgelegenheidsfunctie, het versterken van de economische dynamiek en het intensiveren van het ruimtegebruik. De ambitie is met het geven van de juiste impulsen, om het terrein optimaal en kwalitatief hoogwaardig in te richten.

Gelijk met bestemmingsplan zal ook het opgestelde beeldkwaliteitsplan ter inzage worden gelegd. Dit beeldkwaliteitsplan wordt in het kader van artikel 12a Woningwet vastgesteld als welstandskader voor het gebied.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk, mondeling of via het e-formulier op de website een inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders vande gemeente Stede Broec, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel.

De openingstijden van de afdeling zijn: Maandag t/m Donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en na 16.00 uur op afspraak; vrijdag: 09.00 tot 12.00 uur en op afspraak donderdag-avond van 19.00 uur tot 21.00 uur bij de balie van de afdeling VROM / BOUWEN.

NB. Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente www.stedebroec.nl

Voor het maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling VROM/BOUWEN.

Naar boven