Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Bunkerstations’, ontwerpbouwvergunning en ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht geven op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (hierna Wro) bekend dat met ingang van donderdag 2 juni gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Bunkerstations’ inclusief de aanverwante gecoördineerde ontwerpbouwvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder (hierna Wgh) ter inzage liggen.

Het ontwerpbestemmingsplan en aanverwante besluiten hebben als doel de bunkerstations, gelegen aan de Maasboulevard, planologische in te passen.

Ligging plangebied

Het plangebied bestaat uit twee deelgebieden, beide gelegen aan de zuidoostzijde van Zwijndrecht. Binnen de deelgebieden zijn twee bestaande bunkerstations in de rivier de Oude Maas gesitueerd, De bunkerstations liggen langs de Maasboulevard.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging word toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wro. Artikel 3.30 Wro maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad heeft op 14 december 2010 besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan ‘Bunkerstations’. Daarom is ook de bouwvergunning in de procedure betrokken. Bovendien is een ontheffing hogere grenswaarden Wgh noodzakelijk. Gelet op de procedureregels uit de Wgh, is een ontwerpontheffing hogere grenswaarde Wgh tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbouwvergunning ter inzage gelegd.

Alle besluiten doorlopen gezamenlijk de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie.

De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn het bevoegd gezag voor de bouwvergunning en voor het besluit hogere waarden Wgh.

Communicatie

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, de ontwerpbouwvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh ligt vanaf 2 juni ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur, woensdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00. Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn ook in te zien op www.zwijndrecht.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad, respectievelijk het college zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken, de ontwerpbouwvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh naar voren brengen onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bunkerstationsl’ op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

  • mondeling, na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (telefoon 14078).

Naar boven