Ontwerpbestemmingsplan Amstelstation e.o. en Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder, het volgende bekend.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Amstelstation e.o. en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden dan de voorkeursgrenswaarde liggen met ingang van 2 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl. Tevens zijn het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden dan de voorkeursgrenswaarde in te zien bij:

  • De balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 8:00 tot 12:00 uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij ‘openingstijden’ of bel met 020-2535444.

  • Projectbureau Wibaut aan de Amstel, Wibautstraat 214, bel voor openingstijden 020-5529494.

Omschrijving van het plan

Het plangebied Amstelstation e.o. wordt globaal begrensd door de spoorlijn Amsterdam Centraal–Duivendrecht in het westen, de Overzichtweg en de Hugo de Vrieslaan in het zuiden, de Bertrand Russelstraat, de Gooiseweg en de Wibautstraat in het oosten en de Ringvaart in het noorden.

Met het plan wordt onder meer voorzien in het samenvoegen van de autowegen, het verplaatsen van de tramlus naar de zijkant van het station en ondergronds parkeren. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd  voor een nieuwe inrichting van het openbare gebied. Er komen vier nieuwe bouwblokken met hierin een hotel, winkels, woningen, kantoren en voorzieningen. Verder worden het tram- en busstation vernieuwd  en ontstaat door nieuwe overkappingen en korte logische looproutes tussen de stations een aantrekkelijke overstap. Tevens wordt voorzien in verbeterde fietsroutes en voldoende stalling om het gebruik van de fiets stimuleren, komen ook meer voetpaden en wordt een buurtpark nabij de Betrand Russellstraat en Hugo de Vrieslaan aangelegd.

Met het bestemmingsplan wordt voorzien in de juridisch-planologische Inpassing van het stedenbouwkundig plan Omgeving Amstelstation, dat de stadsdeelraad op 16 november 2009 heeft vastgesteld

In het plangebied is geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van woningen. In verband hiermee dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hogere waarden voor het spoor- en wegverkeersgeluid te worden vastgesteld. Met het ontwerpbestemmingsplan ligt daarom het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de Stadsdeelraad. Binnen diezelfde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden dan de voorkeursgrenswaarde naar voren brengen bij het Dagelijks Bestuur.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel Oost, per adres Postbus 94801, 1090 GV  Amsterdam. Voor het maken van een afspraak voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen op telefoonnummer 020-552 9772, bereikbaar van 9.00 tot 17:00 uur of via email fvanderveeken@wibautaandeamstel.nl.

Op woensdag 15 juni van 19.00 tot 21.00 uur vindt een informatieavond plaats over het bestemmingsplan in café restaurant Dauphine, Prins Bernhardplein 175, zaal auditorium. Tijdens deze avond kan een mondelinge zienswijze worden ingediend.

Deze kennisgeving is digitaal beschikbaar op www.oost.amsterdam.nl/bekendmakingen

Amsterdam, 1 juni 2011

Dagelijks bestuur van het Stadsdeel Oost.

F. van Erkel.

Secretaris.

F. Elatik

stadsdeelvoorzitter.

Naar boven