Bekendmaking voornemen onteigening

Gedeputeerde Staten van Overijssel delen mee dat zij de Staat der Nederlanden (Minister van Economische zaken, Landbouw en Innovatie) bij brief van 2 maart 2011 hebben verzocht te bevorderen dat een Koninklijk Besluit tot stand komt, waarbij op grond van artikel 122 van de Onteigeningswet ter onteigening worden aangewezen de onroerende zaken die nodig zijn voor de realisering van het waterbergingsgebied Kristalbad. De staatssecretaris van EL&I heeft ons verzoek om de procedure om te komen tot een Koninklijk Besluit te mogen starten, ingewilligd.

Ingevolge artikel 123 Onteigeningswet geven Gedeputeerde Staten van Overijssel toepassing aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Mogelijkheid van inzien

De stukken die betrekking hebben op de voorgenomen onteigening liggen ter inzage van maandag 6 juni 2011 tot en met maandag 18 juli 2011. Tijdens kantooruren kunt u deze inzien bij de gemeenten Enschede, Hengelo, het waterschap Regge en Dinkel en in het provinciehuis te Zwolle.

Zienswijzen

Op de voorgenomen onteigening kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen naar voren brengen van maandag 6 juni 2011 tot en met maandag 18 juli 2011 bij het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, t.a.v. mevrouw M. Hoogeboom, eenheid LNL, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Op aanvraag kunt u uw zienswijze op de voorgenomen onteigening ook mondeling naar voren brengen. U kunt daarvoor een afspraak maken met onderstaande contactpersoon.

Hoorzitting

Voordat er een beslissing wordt genomen over onteigening, worden degenen die een zienswijze naar voren hebben gebracht op grond van artikel 63, vierde lid van de Onteigeningswet in de gelegenheid gesteld om in persoon of bij gemachtigde te worden gehoord. Hiertoe zal een hoorzitting worden gehouden op woensdag 29 juni 2011.

Degenen die op grond van het bovenstaande wensen te worden gehoord, worden verzocht dit vóór 25 juni 2011 telefonisch dan wel schriftelijk te laten weten aan onderstaande contactpersoon.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Hoogeboom (telefoon 038 499 85 15; e-mail M.Hoogeboom@overijssel.nl).

Naar boven