Voorontwerpbestemmingsplan ‘Deuteren’

Bekendmaking op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke Inspraakverordening

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch maken bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de wijk Deuteren. In dit voorontwerpbestemmingsplan staan de juridische bepalingen waaraan bouwaanvragen in de toekomst worden getoetst. Het is in hoofdzaak een beheersplan, omdat het de situatie vastlegt zoals die nu feitelijk bestaat. Bestaande functies zoals wonen, horeca en maatschappelijk krijgen een bestemming die overeen komt met het huidige gebruik. Met dit plan nemen de rechtszekerheid en rechtsgelijkheid toe. Daarnaast wordt de toetsbaarheid aan het bestemmingsplan verbeterd.

Gebied bestemmingsplan

De grenzen van het bestemmingsplan zijn:

  • de Simon Stevinweg in het noorden;

  • de Oude Vlijmenseweg in het oosten;

  • de Vlijmenseweg in het zuiden;

  • de Gassendonklaan en Dertien Loten in het westen.

Eén nieuwe ontwikkeling

Het plan maakt één nieuwe ontwikkeling mogelijk. Dit is een verruiming van de functie van het vergunde appartementencomplex aan de Berkendonklaan. In het projectbesluit ‘Nieuwbouw 2e fase Deuteren’ is dit appartementencomplex opgenomen als een wooncomplex met dertien woningen. Om flexibel in te kunnen spelen op vraag uit de markt wordt op deze locatie ook gedacht aan de bouw van zeventien zorgappartementen met twee gemeenschappelijke ruimten. Deze verruiming naar een maatschappelijke functie wordt in het voorontwerpbestemmingsplan Deuteren mogelijk gemaakt.

Reageren op dit plan

Met ingang van 6 juni 2011 ligt het betreffende voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit voorontwerpbestemmingsplan via onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl (onder Bouwen en Wonen / Ruimtelijke plannen / Bestemmingsplannen) raadplegen. Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Gedurende deze termijn wordt aan iedereen de mogelijkheid geboden schriftelijk (Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch) of mondeling een zienswijze kenbaar te maken aan het college van burgemeester en wethouders. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met M. Stam van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 92 83.

Inloopavond

Op 21 juni 2011 wordt er van 18.30 tot 20.30 uur een inloopavond gehouden over dit plan. Deze vindt plaats in het buurthuis aan de Baksvelstraat 112. U kunt vrij inlopen en vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van gemeente over het voorontwerpbestemmingsplan. Iedereen kan tijdens de avond op het plan reageren.

Hoe verder?

De ingekomen inspraakreacties worden verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan, nadat ook de reacties uit het wettelijke vooroverleg zijn binnengekomen. Daarna wordt het plan verder in procedure gebracht voor vaststelling door de gemeenteraad.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 3 juni 2011

Naar boven