Kennisgeving bestemmingsplan Weenapoint en ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van dinsdag 7 juni 2011 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met maandag 18 juli 2011) het ontwerpbestemmingsplan ‘Weenapoint ‘, het besluitMER Weenapoint en de bijbehorende stukken en tevens het ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder inzake bestemmingsplan Weenapoint met bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage liggen bij:

  • de stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40, zijde Doelwater, tegenover het hoofdbureau van politie, (maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur; behalve op donderdag (09.00 uur tot 13.30 uur).

Het ontwerpbestemmingsplan, het besluitMER en ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder met de bijbehorende stukken zijn tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Weenapoint ‘

Het bestemmingsplan Weenapoint maakt onderdeel uit van het ‘Rotterdam Central District’, welk project bij Algemene Maatregel van Bestuur van 13 juli 2010 is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis zoals bedoeld in artikel 2.18 van de Crisis- en herstelwet. Op 17 maart 2011 heeft de gemeenteraad de structuurvisie ‘Rotterdam Central District’ vastgesteld, welke voldoet aan de voorwaarden uit de Crisis- en herstelwet.

Het plangebied Weenapoint ligt in de wijk Oude Westen en wordt globaal begrensd door het Weena, het Kruisplein en de Diergaardesingel.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk dat aan Weenapoint circa 68.000 m2 bruto vloeroppervlak aan kantoren, woningen en voorzieningen wordt toegevoegd. In het bestemmingsplan zijn bandbreedtes voor de verschillende functies aangebracht om een flexibele invulling mogelijk te maken. Ten behoeve van de ontwikkeling zijn maximaal 850 parkeerplaatsen toegestaan in de ontwikkellocatie.

BesluitMER

Voor het bestemmingsplan ‘Weenapoint’ is een besluitMER opgesteld. Hierin zijn de milieugevolgen van het bestemmingsplan onderzocht. Uit het besluitMER is gebleken dat de milieueffecten passen binnen de milieuruimte van het bij de structuurvisie behorende planMER en dat beide varianten passen binnen de wettelijke kaders.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan en het besluitMER schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van de dS+V, RO/Bestemmingsplannen, Postbus 6699, 3002 AR Rotterdam.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van de dS+V, Galvanistraat 15, Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 010-489 4165 bellen.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Het ontwerpbesluit tot vaststellen van hogere waarden voor de nieuwe geluidgevoelige situaties in het bestemmingsplan Weenapoint wordt tegelijkertijd ter inzage gelegd met het ontwerpbestemmingsplan. Onder voorwaarden kan voor het bestemmingsplan Weenapoint hogere waarden als gevolg van wegverkeer en spoorwegverkeer worden verleend.

Eenieder kan zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden tot en met maandag 18 juli 2011 naar keuze schriftelijk of mondeling indienen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam, per adres DCMR Milieudienst Rijnmond, ten name van bureau Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 843, 3100 AV Schiedam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan ieder binnen de genoemde termijn contact opnemen met de heer K. van Troost, telefoonnummer 010-2468165 of de heer M. Griep, telefoonnummer 010-2468270 van de DCMR.

Rotterdam, 1 juni 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven