Gemeentelijke coördinatie Ruimte voor de Waal Nijmegen

Toepassing gemeentelijke coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders maken hierbij bekend dat de gemeenteraad van Nijmegen op 25 mei 2011 besloten heeft de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Dit in verband met het mogelijk maken van de maatregelen in het kader van het project Ruimte voor de Waal Nijmegen.

Ruimte voor de Waal Nijmegen

Het project Ruimte voor de Waal Nijmegen omvat globaal het verleggen van de dijk bij Lent en het graven van een nevengeul langs de Waal. Hiervoor is het nodig dat een nieuw bestemmingsplan wordt vastgesteld en dat besluiten worden genomen op grond van de Waterwet, de Ontgrondingenwet, de Natuurbeschermingswet 1998 en de Flora- en faunawet.

Coördinatie

De gemeentelijke coördinatieregeling is geregeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). De regeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij de realisatie van de maatregelen begrepen in het project gelijk op te laten lopen met het (ontwerp) bestemmingsplan ‘Nijmegen Ruimte voor de Waal’.

Dit betekent dat de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling worden gebundeld. Dit zorgt voor een heldere procedure en een snellere realisatiemogelijkheid. Het college verzorgt de coördinatie en de bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Tegen de vaststelling van de besluiten kan in één keer beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld.

Tegen het raadsbesluit om de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen zelf kan geen beroep worden ingesteld.

Inzage en informatie

Van 2 juni tot en met 13 juli 2011 ligt het besluit ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel aan de Mariënburg 75. Tevens is het besluit in te zien in het Wooninformatie Centrum Waalsprong (WIC), Griftdijk Noord 4/A te Lent. Voor meer informatie over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening van de afdeling Stadsontwikkeling, dhr. E. Waterval, tel. 02403299101 of e.waterval@nijmegen.nl

Naar boven