Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Duinrand

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van maandag 6 juni 2011 voor een periode van zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan Duinrand voor eenieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Duinrand bestaat uit drie deelgebieden. Het grootste gebied ligt ten noordwesten van de kern Noordwijkerhout. Dit deelgebied wordt aan de noordwestzijde globaal begrensd door de Duinweg en de Randweg. De zuidoostelijke grens is voor een groot deel vastgelegd op de gemeentegrens tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. De overige twee deelgebieden zijn afgestemd op de grenzen van de kampeerterreinen Over ’t Bruggetje en de Noordwijkse Duinen, inclusief de gronden tegenover de Noordwijkse Duinen.

Hoofddoel van het bestemmingsplan Duinrand is om een nieuw en actueel ruimtelijk kader te scheppen voor alle functies in het plangebied. Met het ontwerpbestemmingsplan Duinrand worden (delen van) drie bestemmingsplannen geactualiseerd. De grootste aandacht gaat uit naar de verblijfsrecreatieterreinen. Het ontwerpbestemmingsplan Duinrand is hoofdzakelijk conserverend van aard, hetgeen inhoudt dat de bestaande situatie c.q. bebouwing en het bestaande gebruik uitgangspunt is geweest voor het toekennen van de bestemmingsregelingen. Voor wat betreft de maximale grootte van recreatiewoningen is het bestemmingsplan faciliterend van aard en eveneens zijn het project ‘Noordwijkse Duinen’ en de uitbreiding van recreatiepark ‘de Witte Raaf’ in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen. De recreatieve functie is de meest voorkomende functie. Overige functies in het plangebied zijn onder andere de bestemming wonen, horeca en agrarisch.

Ter inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan Duinrand ligt met ingang van maandag 6 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.0575.BP.Duinrand-OW01;

  • digitaal als pdf-bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website, www.noordwijk.nl onder: wonen en woonomgeving → plannen → bestemmingsplannen → ontwerpbestemmingsplan Duinrand;

  • bij de Gemeentewinkel van het gemeentehuis van Noordwijk, Voorstraat 42 te Noordwijk.

Zienswijzen indienen

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan Duinrand ter inzage ligt, kan eenieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk – een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Het is ook mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Uw schriftelijke zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van Noordwijk, postbus 298, 2200 AG te Noordwijk. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Duinrand'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken via telefoonnummer 071-3660403. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Deze bekendmaking is gepubliceerd in de Staatscourant en de plaatselijke editie van de Zeekant van 1 juni 2011 en digitaal op de website van de gemeente Noordwijk.

1 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Noordwijk.

Naar boven