Ontwerpbestemmingsplan Beegden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat, vanaf 9 juni 2011 gedurende zes weken (dus tot en met 20 juli 2011), voor eenieder het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Beegden’ ter visie ligt.

Beegden is de meest noordelijk gelegen kern binnen de gemeente Maasgouw. Het plangebied, zoals dat in dit bestemmingsplan wordt geregeld, beslaat de bebouwing van de kern Beegden en het daaromheen gelegen buitengebied.

Het zuidwestelijke deel van het plangebied grenst aan de tevens binnen de gemeente Maasgouw gelegen kern Heel. Ten zuidoosten van Beegden liggen waterrijke gebieden langs de Maas, met daarachter Roermond. Aan de noord- en noordwestzijde grenst het plangebied aan de binnen de gemeente Leudal vallende kernen Horn en Baexem.

Het voormelde ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken kan worden ingezien in de informatieruimte van het publiekscentrum van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, uitgezonderd gedurende de avondopenstelling).

Het ontwerpbestemmingsplan zelf bestaat overigens uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl. Voorts wordt eenieder in de gelegenheid gesteld het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken op het gemeentehuis langs elektronische weg te raadplegen.

Tevens kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het ontwerpbestemmingsplan raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

Gedurende de voormelde termijn van tervisielegging kunnen door eenieder schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan en exploitatieplan naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad, postbus 7000, 6050 AA te Maasbracht.

Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (publiekscentrum, Markt 36 te Maasbracht), uitgezonderd gedurende de avondopenstelling. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer N. Brouwers (tel.: 0475-85 25 00) of, bij diens afwezigheid, een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475-85 25 00).

Maasbracht, 8 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Maasgouw.

Naar boven