Ontwerpbestemmingsplan ‘De Hes-west 2011’ te Oosterbeek

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Hes-west 2011’ ter inzage wordt gelegd voor de duur van zes weken. Na deze termijn zal de gemeenteraad het bestemmingsplan, afhankelijk van de zienswijzen, definitief vaststellen.

Het plangebied ligt tegen de gemeente Arnhem aan en maakt onderdeel uit van het gebied wat ook bekend is onder de naam ‘Arnhems Buiten’. Het plangebied is gelegen tussen de Utrechtseweg in het noorden, de gemeentegrens met Arnhem en de Slijpbeek in het oosten, de spoorlijn Arnhem-Nijmegen in het westen en in het zuiden de Kingelbeekseweg en de daar gelegen woningen 1a, 3, 5, 13 t/m 25 en de noordzijde van de bedrijven aan de Klingelbeekseweg.

Het plan betreft de herziening van het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Oosterbeek 1983’ van de daar gelegen kantoren met onderzoekslaboratoria (o.a. KEMA en DEKRA) en biedt de mogelijkheid tot nieuwbouw van KEMA (kantoren met laboratoria) op het terrein. Daarnaast worden de bestaande woningen aan de Klingelbeekseweg 1a, 3, 5, 13 t/m 25, die nu de bestemming ‘industrie’ hebben, als woning met tuin bestemd. Ook de Slijpbeek krijgt een passende bestemming. Verder krijgt een groot deel van het aanwezige groen een ‘groen’-bestemming. Kortom het bestemmingsplan gaat de gronden, die nu nog alleen een industrie- of een bedrijfsbestemming hebben, in het nieuwe bestemmingsplan specifieker bestemmen. De bestaande bedrijven aan de Klingelbeekseweg worden niet in dit bestemmingsplan opgenomen.

Voor het zuidwestelijk deel van het plangebied is nog niet geheel duidelijk waar gebouwd gaat worden. Wel is hier ruimte gereserveerd voor uitbreiding van bijvoorbeeld DEKRA. Hierdoor is dit deel bestemd zoals het nu gebruikt wordt, namelijk als ‘bedrijf’ met daarbij een wijzigingsbevoegdheid naar ‘Kantoren’. Ook is een deel van het meest zuidwestelijke deel van de bestaande bedrijfsgebouwen nu bestemd als ‘groen’.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van woensdag 1 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Oosterbeek. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0132ob-on02 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen onder ‘(voor)ontwerp’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0132ob-/NL.IMRO.0274.bp0132ob-on02.

Gedurende genoemde termijn kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling ROM, telefoon (026) 33 48 493.

De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Naar boven