Ontwerpbestemmingsplan Park Randenbroek e.o. & Ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Park Randenbroek e.o. voor iedereen ter inzage ligt.

Voor de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidgevoelige bestemmingen (woningen Heiligenbergerweg 171) moet een zogeheten Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld.

Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Park Randenbroek e.o.’ maakt de integrale herontwikkeling van het Heiligenbergerbeekdal mogelijk. Deze ontwikkeling is beschreven in de door de gemeenteraad vastgestelde Structuurvisie Park Randenbroek e.o. en het Inrichting- en beheerplan Park Randenbroek e.o.. De Structuurvisie en het Inrichting- en beheerplan hebben tot doel om het plangebied te ontwikkelen tot een beekdal waarin natuur en cultuur elkaar ontmoeten en dat functioneert als een gevarieerd recreatief groengebied voor heel Amersfoort. De verschillende onderdelen, sport, recreatie, milieu (ecologie en landschap), beheer (water en groen), wonen en verkeer zijn hierbij op elkaar afgestemd.

Het gebied van het bestemmingsplan wordt begrensd door de Bisschopsweg in het noorden, de Rubensstraat, de Ringweg Dorrestein en de Dorresteinsesteeg in het westen, de A28 in het zuiden en de Heiligenbergerweg in het oosten.

Vanwege het verkeerslawaai van de Rijksweg A28 en de Heiligenbergerweg is het noodzakelijk om hogere waarden te verlenen voor de bouw van twee woningen aan de Heiligenbergerweg 171.

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Van donderdag 2 juni 2011 tot en met woensdag 13 juli 2011 liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh en de daarbij behorende stukken ter inzage bij de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7 (openingstijden: werkdagen van 09.00 uur–17.00 uur).

Het ontwerpbestemmingsplan kan via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien. Ook op de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen is een link opgenomen naar de documenten van het ontwerpbestemmingsplan. Klik daarvoor op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied ‘Park Randenbroek’.

Gedurende deze periode kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met dhr D. Schalks (telefoonnummer: 033-4694828).

Procedure ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Gedurende de bovengenoemde periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar burgemeester en wethouders, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. D. Schalks (telefoonnummer: 033 469 4828). Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen ‘via de kaart’ en vervolgens op ‘Park Randenbroek’).

Naar boven