Ontwerpbestemmingsplan Werkhof en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van 3 juni 2011 gedurende zes weken (tot en met 14 juli 2011) het ontwerpbestemmingsplan Werkhof, het beeldkwaliteitplan Werkhof, het ontwerpbesluit voor de vaststelling van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan en het ontwerpbesluit voor de vaststelling van hogere grenswaarden geluid en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan Werkhof maakt woningbouw, groen en verkeersruimte mogelijk op het de locatie Werkhof, de huidige locatie van de school De Werkhof en het daarachter gelegen gebied tot aan de Achterrijn, dat nu in gebruik is door de paardrijvereniging De Veldruiters.

Het ontwerpbestemmingsplan gaat uit van 29 nieuwe woningen in 2 lagen met een kap. De zone langs de Achterrijn is als groen bestemd. Hier wordt een ecologische verbindingszone gerealiseerd. In het plan is de oude Kastanjeboom behouden, welke achter de school De Werkhof staat.

Het bestemmingsplan maakt tevens de bedrijfsverplaatsing mogelijk van het agrarische bedrijf dat nu gevestigd is op Beverweertseweg 14. De bedrijfsverplaatsing houdt in dat van dit perceel de agrarische bestemming wordt omgezet in een woonbestemming. Er komt een nieuwe schuur aan de andere kant van de Achterrijn en op de tweede locatie van het bedrijf aan de Werkhovenseweg wordt bij een bestaande schuur een bedrijfswoning mogelijk gemaakt.

De bedrijfswoning aan de Werkhovenseweg en 10 woningen op de locatie Werkhof kennen een geluidsbelasting die hoger is dan de voorkeurswaarde als gevolg van de Provincialeweg. Voor deze woningen heeft het college van BenW een ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid opgesteld conform de Wet geluidhinder.

Hoe kunt u het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Bunnik. Ga naar www.bunnik.nl, onder ‘Gemeentelijk beleid’, en dan doorklikken naar ‘Ruimtelijke plannen’.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Zienswijze indienen

Van 3 juni 2011 tot en met 14 juli 2011 kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

U kunt eveneens van 3 juni 2011 tot en met 14 juli 2011 schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid. Deze zienswijze dient u te richten aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw Houtsma van de afdeling Strategie en Beleid T (030) 659 5927.

Voor het plan wordt een inloopavond gehouden op dinsdag 7 juni van 19.30–21.30 uur in het Wapen van Werkhoven in Werkhoven.

Naar boven